BBC: Barić naredio Hrvatima da isprovociraju Rooneya

HRVATSKI izbornik Otto Barić naredio je igračima da iskoriste hiroviti temperament zvijezde engleske reprezentacije Waynea Rooneya u večerašnjem susretu, piše BBC koji tvrdi da će Rooneyev posebni čuvar biti Josip Šimunić.

"Mislim da znam na koji ćemo način zaustaviti Rooneya. On lako dobiva žute kartone, a nadam se da će i crveni.", prenosi BBC Barićevu izjavu i dodaje kako je isto rekao i Joey Didulica.

"Izbornik nam je rekao da isprovociramo Rooneya". On je fanatik, a kad igraš tako emotivno, vrlo se lako dobije crveni karton", rekao je Didulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Barić je izjavio, piše BBC, kako prije šest mjeseci momčad i nije bila tako spremna kao sada, nije bilo niti samopouzdanja, možda se čak i bojala Engleza, no, danas je situacija drugačija.

"Ja vjerujem mojim igračima i vjerujem da će pokazati ono što znaju kao što su to učinili i protiv Francuske. Rooney i Beckham jesu briljantni igrači, ali mi igramo protiv 11 igrača a ne protiv dvojice. Pobjeda protiv Engleske zaista bi bila nešto posebno", zaključio je Barić.

Za susret s Engleskom bit će spreman i Boris Živković koji je izjavio kako bi večeras "igrao i s jednom nogom". "Bit ću spreman za utakmicu, iako još imam manjih problema s ozljedom", rekao je hrvatski kapetan, prenosi BBC.

Barić će Tudora staviti u sredinu, na mjesto Nenada Bjelice, te će se on i Živković pobrinuti za Davida Beckhama, a imat će i važnu ofenzivnu ulogu, tvrdi Barić koji smatra kako je Dado Pršo hrvatski Zidane.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara