BBC: Hrvati su gladni uspjeha

BBC-jev komentator John Sinnott na zanimljiv je način opisao hrvatsku reprezentaciju uoči prvog dvoboja na Euru, a osim slatkorječivog opisa ustvrdio je i kako su Hrvati puni samopouzdanja i vjere da mogu doći do nokaut faze natjecanja.

"No, i prije nego je lopta krenula s centra, Hrvatska je zabilježila jednu pobjedu: budući da ima 4,4 milijuna stanovnika Hrvatska je najmanja zemlja koja se kvalificirala na Euro. Osim ove godine, Hrvati su od 1991. godine, kada je Hrvatska postala neovisna država, triput nastupili na Europskim prvenstvima te dvaput na Svjetskim, na kojemu su 1998. godine osvojili treće mjesto." - piše Sinnott.

Sinnott se osvrnuo i na druge sportove u Hrvatskoj pišući kako su Hrvati bili dobri i u tenisu, rukometu, košarci i vaterpolu. "BBC-jev voditelj Adrian Chiles, čija je majka Hrvatica, otkrio mi je da su Hrvati sve svoje uspjehe postigli s vrlo malim budžetom te da su vrlo ponosni na sve uspjehe. Rekao je i da to ima veze s ratom koji se devedesetih vodio u Hrvatskoj, te da je zato u Hrvatskoj danas velika čast odjenuti hrvatski dres i ponosno pokazivati nacionalne simbole. Zato je vjerojatno i Bilić 1998. nastupio ozlijeđen u posljednjoj utakmici prvenstva" - smatra Sinnott koji se osvrnuo i na Ivaniševića ustvrdivši kako je on vrlo hirovit (u svojoj je karijeri pobacao više od stotinu reketa) upravo iz razloga što je toliko žarko uvijek želio pobijediti za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim strasti, Hrvati su razvili i vještinu pobjeđivanja sa stilom. Prisjetite se samo Šukera, Prosinečkog, Bobana, Štimca, Kranjčara i Modrića. Ili, kako mi je kolega kazao: Većina Hrvata je vrlo sposobna. Na Euru ih se Hrvatske svi moraju paziti."

H.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara