BBC: Hrvati su opasni autsajderi

KOLUMNIST Pat Nevin smatra da bi izneneđenje mogla biti upravo Hrvatska, koja za razliku od autsajdera na Euru 2004., Grka, igra lijep i otvoren nogomet.

BBC-jev novinar ističe Hrvatsku kao možebitno iznenađenje na Euru, iako i on zaključuje da je izostanak Eduarda velik gubitak za Hrvatsku.

Nevin kaže da su Grci zasluženo kao autsajderi osvojili naslov prije četiri godine na Europskom prvenstvu u Portugalu, ali da je isto tako činjenica da njihov nogometni stil nije bio lijep za gledanje. Nada se da bi iznenađenje ovoga Eura mogli biti Rusija ili Hrvatska, koji igraju atraktivan nogomet.

"Nadam se da će to biti momčad koja igra lijep i pozitivan nogomet poput Rusije ili Hrvatske. Uistinu mi se sviđa hrvatski sustav igre i mislim da ako neka od manjih država prođe, da će to biti Hrvatska", kaže BBC-jev kolumnist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je realizacija, Hrvatska teško postiže pogotke od kada je Eduardo zadobio tešku ozljedu.

"Hrvatska ne ovisi samo o jednom igraču, međutim Eduardo je tip igrača koji može pospremiti loptu u mrežu kada je to najpotrebnije. Mislim da će ta činjenica spriječiti Hrvate da doguraju daleko u turniru, koliko bi inače dogurali da je Eduardo zdrav", zaključuje Nevin.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara