Beckenbauer: Šest mučnih mjeseci

PREDSJEDNIK Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. Franz Beckenbauer, ocijenio je u razgovoru za Kicker "da su posljednjih 6 mjeseci bili iznimno teški za sve koji obavljaju čelne funkcije u njemačkom nogometu."

- Od srpnja prošle godine stalno nam se nešto događa što nas izbacuje s normalnog kolosijeka djelovanja. Najprije smo dugo tražili zamjenu za
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rudija Voellera, koji je poslije neuspjeha na Euru 2004. podnio ostavku na izborničku funkciju iako to od njega nitko iz DFB-a nije tražio. Zatim je došlo do previranja u DFB-u i dugo nam je trebalo dok se nismo dogovorili kako moramo staviti glave skupa da bismo ponovno, bez nesuglasica, obavili sve što moramo dok ne završi SP 2006.

Naposljetku, Savez je uzdrmala sudačka afera, jer nitko u Njemačkoj isprva nije mogao povjerovati da se ta sramota dogodila nama, koji smo bili na glasu kao ozbiljna organizacija bez ikakve mrlje u prošlosti. Slučaj 25-godišnjeg suca Roberta Hoyzera, koji je kompromitirao cijelu našu sudačku organizaciju, skrenuo je pažnju DFB-a sa SP-a na tekuću problematiku, jer je javni tužitelj u Berlinu pokrenuo istragu o 25, za korupciju osumnjičenih, nogometnih djelatnika. Usprkos svim tim problemima nadam se da ćemo do Kupa konfederacija, koji će biti održan za 4 mjeseca, riješiti sve teškoće i da će nam taj Kup biti koristan generalni test za SP 2006.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara