Beckenbauer za van Nistelrooya

FRANZ Beckenbauer, legenda njemačkog nogometa, drži da će nizozemski izbornik Dick Advocaat, grdno pogriješiti ako će, kao što je najavio, izostaviti Ruuda van Nistelrooya iz svoje udarne postave.

Zanimljivo, jer prvi protivnik Nijemaca na Euru 2004. je upravo Nizozemska. No, tko pozna narav Kaisera Franza, zna da on nema dlake na jeziku i da uvijek govori što misli.

Beckenbauer ni ovom zgodom nije iznevjerio svoje nazore pa je jasno poručio nizozemskom izborniku da ne izostavlja centarfora Manchester Uniteda iz prve jedanaestorice narančastih, jer bi mogao matirati samog sebe.

Franz Beckenbauer je u svojoj kolumni u "Bildu" napisao da Nizozemci griješe kad ostavljaju Van Nistelrooya samog u napadu, jer tada ne pruža ono najbolje što može.

"Sustav 4-3-2-1 koji forsira Advocaat ne odgovara Van Nistelrooyu jer ga iscrpljuje. A on je sjajan napadač i prava je šteta ne znati ga iskoristiti" - piše Beckebauer.

Njemački izbornik Rudi Voeller za razliku od Franza Beckenbauera ne opterećuje se Nizozemcima, a na "Kaiserovu" se kolumnu samo kratko osvrnuo rekavši:

"Možda Nizozemci imaju bolje napadače od nas, ali mi imamo bolje izbalansirane srednjake koji će, po mojem sudu, odlučiti o pobjedniku ovog susreta."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara