Beckham: Nadmašit ću Pelea

Beckham: Nadmašit ću Pelea

DAVID BECKHAM vjeruje kako će nadmašiti slavnog Pelea i od nogometa napraviti hit u SAD-u.
Engleski reprezentativac je nedavno doživio kritike od strane službeno najboljeg nogometaša prošlog stoljeća. Legendarni Brazilac je izjavio kako je Englez došao u SAD više zbog "showbiza" nego nogometa. No, igrač LA Galaxyja vjeruje kako će pomoći da nogomet postane jedan od velikih sportova u SAD.

Pele je igrao u SAD sedamdesetih godina prošlog stoljeća, no Sjevernoamerička nogometna liga (NASL) ipak nije dugo potrajala.

"Prije 30 godina u SAD su igrali veliki igrači poput Pelea, Franza Beckenbauera, Georgea Besta i Rodneyja Marsha. No, koliko god su oni bili dobri igrači, toliko je u ovom trenutku liga stabilnija nego u to vrijeme", kaže Becks te ističe kako želi pomoći da se nogomet u SAD još više popularizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjestan sam da nogomet nikada neće imati popularnost bejzbola, košarke ili američkog nogometa, ali možemo ga razviti do mjere kad će ga ljudi zamjećivati. Mislim da se na tom planu može nešto napraviti. Do jučer je u svijetu malo tko čuo za LA Galaxy, a sada gotovo da svi znaju za njega", zaključio je Becks.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara