Beckham: Ne odlazim u LA zbog novca

275 MILIJUNA dolara koje će zaraditi "igranjem" za LA Galaxy, očigledno nije presudilo u odluci Davida Beckhama da Madrid zamijeni Lalalandom.

"Ne želim tamo ići sa 34 godine da bi mi ljudi govorili kako idem samo zbog novca. To nije razlog zbog kojeg idem u Ameriku", pojasnio je Beckham, koji će u svom novom klubu tjedno zarađivati 500 puta više nego njegovi suigrači.

"Želim podići nogomet u SAD-u na novi nivo. Mislim da nitko u Americi ne bi povjerovao koliko nogomet može biti visoko. Nogomet je najvažniji sport svuda na svijetu osim u Americi i zato želim kod djece tamo pobuditi interes za nogomet."

"Dolazak Beckhama u Ameriku je najvažniji trenutak u povijesti profesionalnog sporta"

U Americi je vijest o Beckhamovom dolasku pozdravljena kao povijesni trenutak za nogomet u toj zemlji. Međutim, povjerenik Major league soccera, Don Garber je lansirao još smijeliju tvrdnju: "Dolazak Beckhama u Ameriku je najvažniji trenutak u povijesti profesionalnog sporta u Americi"

"David nadilazi sport, on je kulturološka ikona", dodao je Garber, a Becksov budući trener Frank Yallop je također zadivljen i uzbuđen igračem koji će od ljeta krasiti njegovu svlačionicu: "Trenirati takvog igrača će mi biti ostvarenje sna"

"Mislim da će se sjajno uklopiti u nogomet koji se ovdje igra, jer će uživati u našoj momčadi i suigračima", nema kraja Yallopovom oduševljenju.

Lineker: To je korak unatrag, kako god gledali

"Učinio sam sličnu stvar kada sam na kraju karijere otišao u Japan: bilo je zanimljivo iskustvo približiti nogomet Japancima i usput zaraditi koju funtu", izjavio je proslavljeni engleski golgeter za BBC Five Live.

"Beckham je igrao za dva najveća kluba na svijetu, ali bilo je vidljivo da mu je u Realu isteklo vrijeme. Odlazak u Ameriku je korak unatrag, kako god to gledali. Kada je već tako, onda je dobro iskušati nešto novo i shvatljivo je zašto je Beckhamovima privlačan Los Angeles."

Z.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara