Beenhakker poručio Matthausu: Rat je završio još 1945.

I POLJACI su krenuli s pripremama za Euro. Izbornik Beenhakker danas je okupio 26 igrača koji su krenuli prema malom njemačkom turističkom mjestu Donaushingen na granici sa Švicarskom.

Tijekom dvanaest dana odigrat će četiri pripremne utakmice. Ona najlakša, koja bi trebala biti zagrijavanje, na rasporedu je već 23. protiv švicarskog drugoligaša Schaffhausena. 26. je na tapeti Makedonija, a odmah dan poslije Albanija, iako je prvotno bila dogovorena utakmica protiv Bugarske. Posljednju provjeru imaju protiv Danaca samo tjedan dana prije prve utakmice na Euru 1.lipnja u poljskom Chorzowu.

Na današnjem okupljanju kontroverzni izbornik nije propustio odgovoriti svom njemačkom kolegi Lotharu Matthausu koji je prognozirao da poljska reprezentacija neće proći niti skupinu na Euru.

"Ne želim se osvrtati na provokacije iz suparničkog tabora. Potpuno sam usredotočen na Euro i nemam vremena za prepucavanje s Nijemcima. Ako oni misle da se takvim glupostima može nauditi mojoj momčadi onda su stvarno u krivu. Pa rat je završen još 1945."

"Nikoga se ne bojimo"

Beenhakker će konačni popis od 23 reprezentativca koji će otputovati u Austriju objavit 28. svibnja dan nakon prijateljske utakmice protiv Albanaca.

Da je samopouzdanje kod Poljaka na nivou potvrđuju i izjave okupljenih reprezentativaca koji pucaju od vjere u svoje mogućnosti.

"Nikoga se ne bojimo, niti Hrvata, niti Nijemaca, niti Austrijanaca. Imamo vrhunsku momčad koja realno zaslužuje četvrtfinale", samo je jedna od sličnih izjava koju je lupio Jakub Blaszczykowski.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara