Beenhakkera ne napušta humor: Hrvatska je jako opasan autsajder

"NIJE bilo dovoljno ovo što smo pokazali. Ova je utakmica odraz našeg ukupnog stanja na natjecanju. Imali smo veće ambicije i naravno da smo razočarani." - rekao je poljski izbornik Leo Beenhakker nakon utakmice.

Nizozemca britkost i fantastičan smisao za humor nisu napustili niti u trenucima dok se opraštao od predstavnika javnosti na Euru. Novinarima je poželio dobar provod prilikom njegovog smjenjivanja, dok je Hrvatsku etikatirao opasnim autsajderom.

"Puno više smo pokazali u kvalifikacijama, ali realno, nismo pružili dovoljno na Euru. Svi znaju da neki naši ključni igrači nisu u top formi, a ti su igrači davali nam extra kvalitetu u kvalifikacijama. To se može ponekad dogoditi, san je bio da budemo ovdje, ali nismo dovoljno dobri da zaigramo na nivou koji traži Euro." - smatra poljski izbornik dodajući da je jedino rješenje da se vrate na teren i vježbaju dalje, "da u budućnosti budu dobri, bolji nego danas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su ključni igrači podbacili jer karijere su takve da ponekad ne ide sve prema planu. Ne krivim ih, jer su napravili sve da budu dobri. Nema igrača koji pet godina igra na vrhunskom nivou. Postoje padovi i usponi." - rekao je Beenhakker.

"Moja budućnost? Potpisao sam ugovor na još dvije godine i ovo nije trenutak da raspravljamo o tome. Naravno da će sada početi priče  o mom odlasku, kao što će se raspravljati o Donadoniju i Domenechu. Znam da se vi novinari veselite tom razdoblju, pa vam želim dobar provod." - poručio je novinarima.

"Hrvatska je, već sam to rekao kod ždrijeba, prava momčad.  Rekao sam da mogu biti dark horse turnira. Dišu kao momčad, ne griješe, igraju momčadski, imaju fantastiče igrače. Bilić, moj kolega, sposoban je i učinio je od njih pravu ekipu. Mora ih zadržati da svi teže istom cilju i mislim da će u tome uspjeti. Imaju sjajne igrače. Oni su jako opasni autsajederi i ako ne budu težili individualnom pokazivanju, mogu biti neugodni za svakog protivnika." - zaključio je Beenhakker. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara