Belek, mjesto gdje Mamić zakopava sjekire: Nakon Ladića, lula mira popušena i s Ivankovićem

Belek, mjesto gdje Mamić zakopava sjekire: Nakon Ladića, lula mira popušena i s Ivankovićem

Tekst: Z.A.
Foto: Index

TURSKA rivijera, osim luksuznih hotela i mnoštva protivnika s kojima se može odigrati sparing ili utrapiti igrač, Dinamu nudi još jednu blagodat: klimu koja (iako ćudljiva kao ovih kišnih dana) blagotovorno djeluje na Zdravka Mamića, koji na pijesku Antalyje uvijek iznova osjeti duh jugoslavenstva ili se pomiri s klupskom legendom s kojom dotad nije razgovarao, ili se razišao u ne baš idiličnim odnosima.

Nakon što se na spomenutom mjestu srdačno rukovao i družio s Draženom Ladićem kojeg je čak i pozvao da prenoći u Dinamovu hotelu, zadnji disident koji je u Turskoj ponovno spleo davno pokidane niti je Branko Ivanković, trener koji sada u Kini lovi trofeje.

Trener moćnog Shandong Luneng Taishana zbog džentlmenske naravi nikad nije rekao nijednu ružnu riječ o Dinamu gdje je gaže morao prekidati zbog raznih "čimbenika", ali lijepo je vidjeti da susreti u Beleku brišu sva ružna sjećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor je došao pozdraviti se s Dinamovim vodstvom i trenerom Jurčićem jer se njegova momčad vraća na Daleki istok, a modri ističu da je druženje proteklo je u ugodnoj atmosferi u francuskom restoranu. Branko je svoje iskustvo rado podijelio i s trenerom Jurčićem.

"Imam najbolju momčad u Kini i živahnog Carlosa"

"Ivanković tvrdi da ima najbolju momčad u Kini, a u ugovoru mu, kaže on, piše da mora osvojiti jedno od tri mjesta u prvenstvu Kine. Brine ga, doduše, što već na početku u azijskoj Ligi šampiona igra protiv Hirošime, čiji je trener Mihajlo Petrović, nekadašnji igrač Dinama", prenose Dinamove službene stranice Ivankovićeve dojmove iz Kine, ali i pohvale na račun Dinamova Brazilca kojeg opet trenira:

"Carlos se dobro snašao i pokazalo se da je pravo pojačanje za nas. Okretan je, živahan, borben i dovoljno brz da prekrije sve eventualne pogreške moje obrane koja još nije uigrana."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara