Belgijska tamnoputa senzacija Lukaku: Večeras ću igrati protiv najboljih braniča na svijetu

Belgijska tamnoputa senzacija Lukaku: Večeras ću igrati protiv najboljih braniča na svijetu

Tekst: M.P.
Foto: AFP

"DA, NARAVNO, sanjao sam da ću zaigrati za reprezentaciju. Možda ne ovako brzo", priznaje Romelu Lukaku, belgijska senzacija koja bi danas trebala debitirati u dresu Crvenih vragova protiv Hrvatske. Bude li zaista dobio priliku u Bruxellesu, Lukaku će imati 16 godina i 256 dana. Ipak neće biti najmlađi belgijski debitant, davne 1911. Fernand Nissot zaigrao je za Belgiju sa 16 godina i 19 dana.

> I Belgijanci pali ničice pred Slavenovim moćima: Bilić je rock-gitarist i nogometni analitičar

> Belgija: Nekad su bili Crveni vragovi, a danas se na njima iživljavaju Ćirini Zmajevi

> Maštajmo da se pripremamo za SP - Bilić reprezentaciju opet dovodi u Bad Tatzmannsdorf

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najveći trenutak moje dosadašnje karijere. Nadam se, naravno, da će biti još mnogo takvih i još većih. Vrlo sam ambiciozan, no ne smijem se zanositi. Moram slušati svoje roditelje koji su uvijek u pravu i ne ulaziti u neko kolektivno ludilo. To me spašava da ne napravim nešto glupo", objasnio je Lukaku svoju trenutačnu situaciju.

"Ne planiram napustiti školu"

Mladi napadač ipak ne planira zapustiti školu, barem dok ne navrši 20 godina.

"Stekao sam dobre radne navike i ne planiram napustiti školu bez diplome, a isto je i s mojim klubom Anderlechtom gdje želim ostati do 20. godine", smatra tamnoputi stasiti nogometaš i zaključuje:

"Svjestan sam da imam mnogo manjaka kao nogometaš i da bih trebao popraviti mnogo stvari. Danas bih se trebao suprotstaviti braničima koji su među najboljima na svijetu. To je jedan sasvim novi nivo. Dat ću sve od sebe."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara