Beloki pojačao Liberty Seguros

ŠPANJOLSKI biciklist Joseba Beloki, koji je u razdoblju od 2000. do 2002. bio najozbiljniji suparnik Lanceu Armstrongu na Tour de Franceu, sljedeće će sezone voziti za momčad Liberty Seguros.

Dolazak 31-godišnjeg Baska predstavlja veliko pojačanje za momčad Liberty Segurosa, koja sada u svojim redovima ima dva izuzetna biciklista. Pored Belokija, tu je i pobjednik ovogodišnje Vuelte Roberto Heras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Napokon je došao kraj neizvjesnosti koja me je okruživala u posljednje vrijeme. Sada mogu mirno spavati. Moj cilj je jasan, želim biti na razini na kojoj sam bio kad sam vozio Tour de France", izjavio je Beloki.

Nakon teškog pada na prošlogodišnjem Touru Beloki je imao niz problema sa zdravljem. Prvo ga je zadesila ozljeda Ahilove tetive, a na to su se nadovezali problemi s alergijom. To ga je onemogućilo da se adekvatno pripremi za ovogodišnji Tour de France, te je odustao od nastupa na najpoznatijoj biciklističkoj utrci svijeta. Pokušao se je vratiti na Vuelti. No, nakon 16. etapa bio je tek na 81. mjestu u ukupnom poretku, pa je odustao.

Također, ove je godine već promijenio dvije momčadi. Do lipnja je bio član La Boulangerea, a zatim je okušao sreću sa Saunier Duvalom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara