Beogradski huligani napali hrvatske navijače na povratku iz Bugarske

BEOGRADSKI huligani u ranim jutarnjim satima kamenicama su napali konvoj autobusa i automobila s hrvatskim navijačima koji su se vraćali iz Bugarske sa nogometne utakmice Bugarska Hrvatska, stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije. U policiju su privedene 24 osobe.

U priopćenju se navodi da je jutros oko 4.50 sati u Beogradu, na autocesti između "Autokomande" i "Mostarske petlje" koje su u blizini centra grada, lakše ozlijeđen jedan hrvatski navijač od kamenica i baklji koje je dvadesetak huligana bacilo na navijački konvoj. U tom izgredu oštećena su četiri autobusa.

Prije toga izgreda, oko jedan sat poslije ponoći na autoputu Niš-Beograd kod Paraćina, iz za sada neidentificiranog vozila, bačen je tvrd predmet, najvjerovatnije kamen, kojim je oštećeno vjetrobransko staklo na jednom autobusu. Ozlijeđenih nije bilo, kaže se u priopćenju.

Konvoj s hrvatskim navijačima napustio je Srbiju u nedjelju u 7.10 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak hrvatskih navijača u Sofiju na nogometnu utakmicu Bugarska - Hrvatska, kako stoji u priopćenju srbijanske policije, ispraćen je kroz Srbiju pod jakom policijskom pratnjom i protekao je bez incidenata.

U prioćenju se navodi da su poduzete sve mjere osiguranja konvoja nakon što su dobili informacije od Interpola da će preko teritorija Srbije na putu prema Bugarskoj proći kolona autobusa i automobila s hrvatskim navijačima. Jedan dio navijača, kako tvrde, označen je kao agresivan i nasilan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara