Bernard Hopkins se posuo pepelom: Bio sam u krivu, ultimate fight je prava stvar!

Bernard Hopkins se posuo pepelom: Bio sam u krivu, ultimate fight je prava stvar!

Foto: AFP

BERNARD HOPKINS je 21. svibnja ove godine postao najstariji boksač u povijesti koji se okitio jednim svjetskim pojasem svladavši Jeana Pascala u meču za WBC naslov.

U 47. godini, Hopkins je priznao svoj krivi stav o ultimate fightu koji je često u prošlosti znao nazivati drugom ligom i drugorazrednim borilačkim sportom. Nekad je puno teže priznati da si bio u krivu, a "The Executioner" je to napravio s puno stila. S obzirom da se UFC 133 održava ovaj vikend u njegovoj Philadelphiji, Hopkins je odlučio podržati ovu priredbu, a u razgovoru s Arielom Helwanijem je priznao koliko je pogriješio kada je u pitanju MMA.

"Da, sada se ulizujem, jednostavno sam nadjačan i MMA je ozbiljna stvar. No, stavimo šalu na stranu. Samo to što sam gledao sve te sjajne borce kako treniraju poput Eddieja Alvareza i veliko poštovanje koje sam stekao prema UFC-u i njegovoj organizaciji priredbi, moram priznati, bio sam u krivu. Ovi dečki su prava stvar i rade jako, jako ozbiljan posao. Nisam imao problema reći što mislim prije, a nemam problema reći niti sada. MMA je prava stvar, pravi sport", pokajao se Hopkins i dodao:

"Svi koji misle kako je UFC nekakva gluma su se prevarili. Ovi sportaši daju sve od sebe i vrhunski su u tome što rade. Boks je jedna sasvim druga dimenzija, a ovi sportaši su odlični u svom sportu, kao što su boksači dobri u onome što oni rade. Svaki boksač ne bi nikako mogao doći do pobjede u MMA kavezu, kao recimo niti ja, i obrnuto, svaki MMA borac ne bi mogao stići do pobjede u boksačkom ringu. Boksač u MMA kavezu je kao riba u džungli, ne može preživjeti. U subotu ću gledati sjajne mečeve i glavnu borbu zbog koje sam jako uzbuđen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hopkins priznaje kako je boks u velikom padu, ali i da bi mnogo toga mogao naučiti od MMA-ja koji strelovito raste i preuzeo je već primat u borilačkim sportovima.

"Boks treba organizirati mečeve koji zanimaju ljude poput Mannyja Pacquiao protiv Floyda Mayweathera Jr. Trebali bi biti organizirani i turniri u svakoj diviziji u kojima bi međusobno boksali najbolji borci. Da bi vratili boksačku publiku, moraju se međusobno boriti najbolji boksači. Gledatelji će uvijek htjeti pogledati dobar meč neovisno o tome je li recesija ili nije. Zato ću ja biti ovdje u subotu. Gledat ću svoj prvi UFC. Nije me lako, vjerujte mi, izvući iz kreveta s 46 godina, osim ako se ja ne borim. Bit ću tamo da bih dao podršku Philadelphiji i svim onim momcima koji treniraju u mojoj dvorani. Nadam se će spiker najaviti moje ime i da ću moći pozdraviti publiku", priznao je prvak svijeta.

Legendarni boksač ne bi nikada ušao u kavez kao što je to recimo napravio njegov kolega James Toney.

"Da, kao fan. Kao borac nikada. Moje osiguranje to ne bi pokrilo. Ja znam kada sam u elementu, uvijek sam to mogao procijeniti, a ovdje nisam. MMA je jedan drugačiji svijet. Ovi dečki imaju više od jednog oružja. Imam i ja više od jednog oružja, no sva podrazumijevaju da sam na nogama. No, kada te bace na pod, to je nešto drugo. To poštujem, a ako to ne poštuješ onda si budala. Ja nisam budala", zaključio je Hopkins koji će 15. listopada u Los Angelesu braniti svoj naslov prvaka svijeta protiv sunarodnjaka Chada Dawsona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara