Bernie Eccelstone prodao F1

BERNIE ECCELSTONE i njemačka banka BayernLB prodali su svoj kontrolni udio u Formuli 1. Sport u kojem se ne tako davno obrtala ponajveća količina novca radi svoje predvidljivosti nastale dominacijom isključivo jednog konstruktora i vozača te loše sigurnosti na pistama radi koje su se pobunili i sami protagonisti u posljednje vrijeme zapao je u krizu. 

Ugovor Eccelstonea daje kontrolu nad 75 % tvrtke privatnoj dioničkoj grupi CVC Capital Partners.
 
Međutim, sad već bivši "veliki" gazda i dalje će obnašati dužnost glavnog izvršnog direktora u Formuli 1 i zadržati neodređen udio u poslovanju.
 
Ugovor je označio kraj mjesečnim internim borbama za kontrolu nad Formulom 1, javlja Media Servis.

Nakon gore navedenih problema došlo je i do svađe oko vlasništva, koje su bile popraćene prijetnjama proizvođača kako će se odvojiti i stvoriti zasebno prvenstvo 2008. godine.
 
Tri banke, koje imaju vlasništvo nad 75 % Ecclestonove tvrtke Formula 1 Holding, još prije godinu dana su započele pravnu akciju, da bi na kraju odnijele pobijedu i dobile kontrolu u vođenju ovog sporta.
 
Prema kuloarima, bankama JP Morgan, Lehman Brothers and BayernLB su nepravedno oduzeta prava da imenuju ravnatelje kako bi zadržali dioničarstvo u SLEC-u, dioničarskom društvu u Formuli 1 koje su naslijedili nakon raspada glavnog dioničarskog društva German media group Kirch.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara