BICIKLIZAM. KELME IZBAČEN U "DRUGU LIGU"

Zbog neispunjavanja zahtjeva koje je pred njih postavio Međunarodni biciklistički savez (UCI), momčadi Domina Vacanze i Kelme izgubile su status sastava prve jakosne skupine, te se u narednoj sezoni neće moći natjecati na najvećim utrkama na svijetu kao što su "Tour de France", "Giro d'Italia" ili utrke Svjetskog kupa na koje pristup imaju tek momčadi iz kruga 30 elitnih na svijetu.

U sastavu momčadi Domina Vacanze je i jedna od najvećih zvijezda biciklističkog sporta, Mario Cipollini koji će sada imati vrlo težak zadatak pronaći neku momčad koja bi zadovoljavala njegove ambicije i financijske apetite, a usto i imala slobodno mjesto za jednoga dodatnog vozača s obzirom da je nova sezona na pragu, te su kadrovske "križaljke" gotovo ispunjene.

Španjolska momčad Kelme nije uspjela ishoditi bankovne garancije da će njezini vozači biti na vrijeme isplaćivani, te će nakon više od 20 godina morati preseliti u drugi razred svjetskog biciklizma. To će biti i veliki korak unatrag za zvijezde te momčadi za koju, među ostalima, nastupaju i pobjednik utrke "Vuelta a Espana" iz 2001. godine Angel Casero, te trećeplasirani s prošlogodišnje "Vuelte", te nositelj srebrne medalje s lanjskog SP Alejandro Valverde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastavi peterostrukom pobjednika "Toura" Lancea Armstronga US Postal Service, te našega Vladimira Miholjevića Alessio-Bianchi, dobile su licencu UCI-ja u posljednji trenutak iako je i njima prijetila mogućnost selidbe u "drugu ligu".

Umjesto Domine Vacanze i Kelmea, u krug 30 elitnih momčadi ušli su belgijski Palmans-Collstrop i španjolski Relax-Bodysol.

(Hina) zm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara