BICIKLIZAM: VLASNIK COFIDISA RASPUSTIO MOMČAD ZBOG DOPING SKANDALA

Šef najbolje francuske biciklističke momčadi posljednjih godina, Cofidisa Francois Migraine potresen dopinškim skandalima koji potresaju njegovu organizaciju od početka ove godine odlučio je u petak zamrznuti sve aktivnosti momčadi na neodređeno vrijeme kako bi "dobio vrijeme za raščišćavanje situacije".

Lavina optužbi zakotrljala se nakon što je veteran u redovima Cofidisa Philippe Gaumont javno priznao uzimanje dopinških sredstava zbog čega je dobio bezuvjetni otkaz. Samo nekoliko tjedana kasnije još dva vozača Cofidisa, Mederic Clain i Cedric Vasseur suočili su se s optužbama za uzimanje kokaina, te su također suspendirani.

Kap koja je prelila čašu Migraineova strpljenja bio je članak u francuskom sportskom dnevniku "L'Equipe" u kojem se navode dokazi o umiješanosti vozača i pratećeg osoblja Cofidisa u preprodaju dopinških sredstava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija oko momčadi Cofidisa bila je neizdrživa. Francois Migraine nije imao drugog izbora, te je donio vrlo hrabru odluku. No, sada će mu trebati još više hrabrosti kako bi ponovno osovio svoju momčad na noge. Ukoliko se Cofidis želi vratiti u svjetski biciklistički vrh, to će morati napraviti s novim ljudima i na novim osnovama", izjavio je Jean-Marie Leblanc, direktor najveće svjetske biciklističke utrke "Tour de Francea".

(Hina) xzm yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara