bielsa zaratio s novinarima

Od ispadanja argentinske reprezentacije već u prvom krugu World Cupa 2002. na koji je došla kao jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka, ekscentrični argentinski izbornik Marcelo Bielsa ratuje s predstavnicima medija u svojoj domovini. Štoviše, u jednom se trenutku činilo da će u tom sukobu trijumfirati novinari, koji su zagovarali njegovu smjenu i povratak za reprezentativno kormilo Carlosa Bilarda, koji je 1986. predvodio Argentinu (s Maradonom!) do njenog drugog naslova svjetskog prvaka. No Bielsa je dobio podršku utjecajnog predsjednika Argentinskog NSa Julija Grondone pa se održao "u sedlu".

Prije nekoliko dana Bielsa je u Buenos Airesu održao maratonsku konferenciju za novinare, koja je trajala puna 4 sata tijekom kojih su mu oni svašta izgovorili, ali im ni on nije ostao dužan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam prijatelj novinara i najradije s igračima radim tamo gdje nas vi nećete gledati i uznemiravati. A evo i zašto. Kad god ja vama nešto kažem vi se potrudite da izvrnete smisao mojih riječi kako biste me javnosti prikazali glupanom. Kako da s vama surađujem kad vi svakodnevno mijenjate mišljenje i svoje stajalište o svakom problemu? Vi, argentinski sportski novinar, kao da ste se zarekli da ćete raditi protiv interesa naše reprezentacije, našeg nogometa. Ne razmišljam samo ja tako o vama. Pogledajte što ste učinili Osvaldu Ardilesu, jednom od najvećih argentinskih nogometaša. Poslije nepunih 9 mjeseci rada u Racingu morao je podnijeti ostavku, samo dan nakon eliminacije njegove momčadi u Kupu osloboditelja od kolumbijske Americe, jer ste vi najavljujući taj susret pisali kako bi i slijepac mogao s klupe voditi Racing do pobjede nad Kolumbijcima. Meni stalno bacate klipove pod noge, a ja jedino što mogu je prekinuti kontaktirati s vama. Od sada vam je na dispoziciji glasnogovornik Saveza, a meni se, dok sam izbornik, više ne obračajte."

Možete misliti kakvi su poslije te Bielsine konferencije osvanuli naslovi i tekstovi u argentinskim novinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara