Bilić: Ja sam izbornik svih Hrvata i ne mogu dijeliti navijače!

"POLITIKU treba maknuti iz sporta, ali to će se desiti tek onda kada sport bude mogao samostalno funkcionirati, kada sam sebe bude mogao financirati. A to se neće, bojim se, još skoro desiti", izjavio Slaven Bilić u intervjuu za bosanskohercegovački list Slobodna Bosna.

Iako se njegov kapetan Niko Kovač u nedavno završenoj izbornoj kampanju opredijelio za HDZ i javno reklamirao jednu političku opciju, Bilić ima drugačiji stav:

"Nemoguće je da se priklonim bilo kome, bez obzira što imam svoje političke stavove. Ne mogu dijeliti navijače, ja sam izbornik svih Hrvata, i tu nema nikakve daljnje priče".

Iskren kao i uvijek, na upit novinara zašto BiH reprezentacija ne postiže rezultate koji se od nje očekuju, Bilić odgovara:

"Možemo mi sada pričati ovako ili onako, ali vama nedostaje kvalitetnih igrača."

Dobar dio BiH reprezentativaca ne nastupa za svoju zemlju zbog neslaganja sa upravom Nogometnog saveza, što je još jedan objektivni hendikep koji utječe na kvalitetu same momčadi. Hrvatski izbornik smatra da se tako što ne bi nikada moglo dogoditi u Hrvatskoj.

"Mi još uvijek igramo pod jednim specifičnim nabojem kada je u pitanju nacionalna vrsta. Bilo je logično da tako igramo 1996. godine, jer je sve usko povezivano s netom završenim ratom, pa i 1998. godine jer se sve to još uvijek naslanjalo na rat, objasnio je Bilić i dodao:

"Kod vas u Bosni je situacija ipak malo drukčija, jer ne možete očekivati da ako se vi "tučete" u Parlamentu, da se to neće prenijeti na teren među igrače."

M.P.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara