Bilić: Još nismo učinili ništa spektakularno

"NEMA ništa novo. Osim što smo danas još malo sretniji, kako s rezultatom, tako i s načinom na koji smo odradili utakmicu. Nadigrali smo jakog, motiviranog protivnika. Bili smo kompaktni, odigrali smo u sistemu s pozitivnim iskakanjima. Dali smo priliku momcima koji do sada nisu odigrali puno. Posljednja tri tjedna radili smo fantastično, kao i tijekom posljednje dvije godine. Ovo je kruna tog rada i dokaz da se radi dobro.", ispalio je Slaven Bilić, prema dosadašnjim rezultatima, najuspješniji izbornik ovog Europskog prvenstva.

"Nismo nikakvo otkriće"

Uvijek se voli prisjetiti dana kada je sve počelo. Kada je na stadionu Armanda Picchija po prvi puta vodio hrvatsku reprezentaciju. Bio je to izdanak jedne zaista lijepe priče. I savršeno je nebitno kako će i kada ona završiti.

"Nismo mi nikakvo otkriće, možda za neke, ali ne za nas same. Postali smo otrkriće nakon Eura, drago nam je što nas puno ljudi prepoznaje kao veliku ekipu. Mi znamo našu vrijednost, vjerujemo u naš rad od prve utakmice u Livornu protiv Italije. S jedne strane smo oduševljeni, ali po nekom našem sudu nismo napravili ništa spektakularno. Naš je plan bio plasman u prvi krug, to je bila naša obveza. Napravili smo to na neki način koji je možda neočekivan za neke, ali pobjeda nad Njemačkom  za nas nije iznenađenje. I drugi su nas uostalom vidjeli kao ekipu koja je realno trebala biti u četvrtfinalu."

Ako Hrvatska ne dosegne polufinale, Bilić neće plakati. Bit će tužan, razočaran, uostalom kao i cijela nacija, ali znat će da je učinio sve što je mogao.

"Nitko neće bit zadovoljan ako izgubimo utakmicu. Strašno mi je glupo na to odgovarati. Mi ćemo napravit sve da pobijedimo. Respektiramo protivnika, i siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ako izgubimo, izgubimo, bili bi razočarani..."

"Rano je govoriti o sastavu za Tursku"

Osvrnuo se na Turke. Ako izuzmemo rat za ulaznice, sastav koji će Bilić izvesti protiv Turske najaktualnija je priča. Biliću dobro stoje dva odijela; sjajno je situaciju prokomentirao jedan engleski kolega...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još je rano govoriti o sastavu. Imamo par nezgoda koje sada izgledaju benigno i bit će sanirane do Turske. Ali jučer su neki momci nametnuli, na zaista fenomanalan način i glupo je tri dana prije utakmice govoriti. Očekuju nas tri treninga. Imamo širok izbor, i bit će to dobra ekipa u svakom slučaju. Kako tim momcima reći da idu na klupu? Pa lijepo. Tko kaže da će savi biti na klupi, nadalje, nismo se provukli protiv Njemačke. Tu nema problema, nije floskula kad kažem da nas krasi sjajna atmosfera. Bila bi ista da smo igrali s istim momcima kao i protiv Njemačke. Ovo nas ne dovodi u probleme, atmosfera će bit još bolja. Neće nam biti teško odabrati pravu momčad."

"Turci? Znak snage je što su se izvukli u zadnjim minutama. Svakoj situaciji se može pristupiti s dva gledišta. U prvim poluvremenima su igrali loše, s te strane su se provukli. S druge strane, ako gledamo način na koji su se vratili, to pokazuje da su spremni, motivirani, puni morala. Istina je negdje na sredini; nisu nepobjedivi, ali su opasni do kraja. Terim je sjajan menadžer, traži momčad tijekom utakmice, a to je hrabro i vrlo teško. Mijenjaju sustav, ali uvijek je to s četvoricom u zadnjoj liniji, Agresivni su, imaju odlične ulaske iz drugog plana, imaju vrline, ali i slabosti. Pratili smo ih od prve utakmice, lakše je analizirati. Lakše je igračima pričati o Ballacku i Torresu, nego o Turcima. Ali i Turci imaju te probleme."

"Knežević out do kraja"

Bilić je od početka svog mandata naviknuo na podeblji zdravstveni bilten. Ozljede nas nisu štedjele, ali Bilić je uvijek pronalazio prava rješenja.

"Knežević, nažalost, kako sada stvari stoje, više neće zaigrati na Euri. Ozljeda nije teška, radi se o distorziji ovojnice, ali s druge strane, on je najverojatnije izgubljen. To je ogroman hendikep. Srna će danas trčkarati, sutra bi se trebao priključiti normalnom treningu.
Klasnić je otišao na redoviti pregled u Bremen i vraća se sutra do treninga. Budan još nije sanirao neugodan sudar koljena u koljeno. Rakitić je dobio udarac u koljeno, ništa strašno, ali popodne će odraditi rehabilitaciju o hotelu."

"Sa Eduardom se čujemo svaka dva dana"

Izostanak Eduarda neki više niti ne primijete. Ali izbornik nije jedan od njih.

"Čujemo se svaka dva dana, osjeća se odlično. zadnji put razgovarali smo dan nakon Njemačke. Trenira, radi s loptom, prognoze su da kreće na pripreme s Arsenalom. To nas veseli. Rezultati su smanjili hendikep, ali on je i dalje nemjerljivi hendikep. Hoće li doći? Radi terapiju, imamo želju, ima je i on, ali nema smisla kompromitirati njegov oporavak. Predaleko je, nije u Engleskoj da skoči."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara