Bilić: Kad im je god trebala sreća, Englezi su je imali

Tekst: M.Pa.
Foto: Index

ENGLEZI će se večeras u utakmici protiv Slovenije zagrijati za novi susret s Hrvatskom koji je na rasporedu u srijedu. Englezi su za protivnika izabrali baš naše sjeverne susjede jer vjeruju da oni stilom igre podsjećaju na Hrvate.

Izbornik Slaven Bilić u proteklim kvalifikacijama je oba puta svladao Englesku, prvo 2:0 u Zagrebu, a onda 3:2 u povijesnom dvoboju na Wembleyju i tako im uskratio ulaznicu na Euro. Međutim, tada je momčad vodio Steve McClaren, dok sad na klupi sjedi puno veći stručnjak.

"Fabio Capello je napravio neke neophodne izmjene u momčadi i poboljšao igru u obrani. A, kad im je god trebalo sreće, imali su je", rekao je Bilić Telegraphu.

Englezi neumoljivo grabe prema prvom mjestu i izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo dogodine. Imaju savršen učinak - sedam utakmica i sedam pobjeda.

"Da ste mi prije kvalifikacija rekli da će Engleska osvojiti 21 bod iz sedam utakmica, ne bih vjerovao. Ali, s Fabiom Capellom na klupi postali su momčad koja može dobiti bilo koga. Engleze su pogodile ozljede, ali Capello je uspio izvući ono najbolje iz njih", rekao je Bilić Telegraphu.

U srijedu će Englezi biti posebno motivirani uzvratiti nam za poraz u prošlim kvalifikacijama. Istina, već su nas dobili u Zagrebu, no još ih peče onaj neuspjeh na Wembleyju.

"Ždrijeb za kvalifikacijsku skupinu održan je samo četiri dana nakon naše pobjede na Wembleyu. Kad smo saznali da će nam Englezi opet biti protivnici, svi u mojem timu su uzviknuli: 'Samo ne Englezi'. S njima je skupina jako teške, mi smo pod velikim pritiskom, ali pod pritiskom igramo najbolje", zaključio je Bilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara