Bilić: Mali klubovi ne trebaju gubiti nadu, sjetite se Crvene Zvezde

Tekst: Marko Petrak
Foto: Drago Sopta (Cropix)

NAKON kratkog boravka u Splitu, Rijeci i Osijeku, pehar namijenjen pobjedniku Uefine Lige prvaka u petak je stigao u Zagreb kao dio Champions League Trophy Toura. Znatiželjnici koje zanima kako izgleda najvrjedniji pehar svjetskog klupskog nogometa mogu u naredna dva dana na zagrebačkom Jarunu pogledati veliku "kantu" tešku čak sedam i pol kilograma.

Na današnjem službenom predstavljanju za medije, najinteresantnija osoba bila je dakako izbornik hrvatskih nogometaša, Slaven Bilić koji u igračkoj karijeri nije zaigrao u ovom prestižnom natjecanju.

"Nisam bio niti blizu i to mi je žao. Taj je pehar kao sveti gral i volio bih da sam bio u prilici. Možda ću ga osvojiti kao trener, to bi značilo da sam napredovao u karijeri. No sada sam još uvijek hrvatski izbornik", objasnio je Bilić.

"Pitanje je vremena kada će hrvatski klub ući u Ligu prvaka"

Iako je Dinamo svake godine jako blizu, Hrvatska svog predstavnika u skupini Lige prvaka nije imala još od sezone 99/00 kada su Modri razigravali s Manchesterom, Marseilleom i Sturmom iz Graza.

"Nismo daleko i smatram da je samo pitanje trenutka kada će neki hrvatski klub zaigrati u Ligi prvaka. Potreban je još dodatan korak. Treba biti ustrajniji, pojačat se nakon sezone, a uz to sve treba i malo sreće.", smatra Bilić.

Na pitanje kada će neki manji europski klub podići ovaj trofej, izbornik je odgovorio.

"Ne tako skoro. Samo sudjelovanje je već čast. Potrebno je dugoročno planiranje i financijska stabilnost. Uglavnom u završnicu stižu isti klubovi. No, ipak smatram da manji klubovi ne trebaju gubiti nadu, nego se moraju ugledati na recimo Crvenu Zvezdu kojoj je to pošlo za rukom."

Bilić izabrao Južnu Afriku

Na koncu je jednog stranog novinara zanimalo što bi Izbornik ponio na pusti otok? Izbor je bio sveden na gitaru, nogometnu loptu, šljivovicu ili plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku. Bilić nije dvojio.

"Naravno plasman na SP. To je bar lako", našalio se izbornik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara