Bilić na pregovorima u Ateni, Grci žele derbi usred sezone

Tekst: I.G.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

SLAVEN BILIĆ sa svojim će stručnim stožerom danas u Ateni pokušati dogovoriti raspored odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Euro 2012.

Hrvatska će u skupini kvalifikacija za EURO 2012 odigrati deset utakmica, po dvije sa svakim protivnikom, Maltom, Latvijom, Gruzijom, Izraelom i Grčkom. Izbornik Bilić bio je zadovoljan ždrijebom koji je Hrvatskoj dodijelio jednu od "lakših" skupina. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković nije bio oduševljen, jer slabiji protivnici znače i manje novca za Savez. Ipak, "Vatreni" bi se zato trebali lakše plasirati na završnicu natjecanja u Poljskoj i Ukrajini.

Kvalifikacije počinju 3. rujna 2010. godine, a na sastanku u Ateni Bilić, njegov stručni stožer i njihovi kolege iz drugih reprezentacija skupine trebali bi dogovoriti raspored odigravanja utakmica.

"Negdje ćemo popustiti, negdje ne. Na nekim stvarima ćemo inzistirati, posebno kada su u pitanju daleka gostovanja. Sigurno nećemo dozvoliti da iz Gruzije letimo preko pola Europe pa makar nam Uefa slagala raspored", najavio je Slaven Bilić uoči utakmice s Belgijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uefa je napravila neke izmjene pa se sad kvalifikacije igraju utorkom umjesto srijedom. Pokušat ćemo teže utakmice dogovoriti subotom kako bi dobili dan odmora više. Favoriti smo samo kad smo zdravi", dodao je Bilić.

Uoči pregovora u Ateni izbornik je svakom članu stožera rekao da napravi svoj prijedlog najboljeg rasporeda, bez međusobnih konzultacija.

"Zatim ćemo se dodatno konzultirati s nekim ljudima, jer je više glava pametnije od jedne. Trebamo biti oprezni jer su i naši protivnici zadovoljni ždrijebom. Oni tu vide svoju šansu", zaključio je Bilić.

Najveći suparnik u skupini bit će Grčka, koja tradicionalno igra jako dobro u kvalifikacijama, posebno na domaćem terenu, gdje su gotovo nepobjedivi. Njemački stručnjak na klupi Grka Otto Rehhagel želi da se derbi skupine igra u jeku sezone kako bi igrači bili u potpunosti u formi, a ne na početku ili na kraju sezone kada ih svlada umor, pišu grčki mediji.

Nedjeljnom sastanku nazočit će izbornici svih reprezentacija iz skupine i njihovi stručni stožeri, osim kod Izraela koji još nije dobio novog izbornika. U Atenu su stigli Slaven Bilić, Vlatko Marković, Zorislav Srebrić, Aljoša Asanović i Nikola Jurčević. Iz Gruzije je stigao Temur Ketsbaia i pomoćni trener Tsentia, dok Grke predstavlja Otto Rehhagel te predsjednik Saveza Sophocles Pilavios.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara