Bilić: Nadam se da će klubovi i dalje biti zainteresirani ako mi HNS da otkaz

"IMAO SAM sjajne ponude od nekoliko klubova, ali odlučio sam ostati. Potpisat ću novi ugovor s Hrvatskom", kazao je Slaven Bilić za BBC Sport.

Trakavica s novim ugovorom izbornika hrvatske reprezentacije dugo se provlačila po medijima, padale su i neke teške riječi između Bilića i vodstva HNS-a, a veliki strani klubovi (među kojima je Manchester City samo posljednji u nizu) iz sjene su vrebali priliku da na svoju klupu posjednu ponajboljeg mladog stratega u Europi, ali nakon što su se Bilić i Marković nekoliko mjeseci igrali "povuci-potegni" svi potrebni detalji su usuglašeni. Slaven Bilić potpisat će novi dvogodišnji ugovor nakon što se vrati iz inozemstva, a nagađa se da će mjesečno zarađivati oko sto tisuća kuna, što je i dalje osjetno manje nego što je nudio npr. HSV.

No, iako je dobro poznato da Bilić želi jednog dana voditi premierligaški klub, trenutno mu je najveći interes reprezentacija koju želi odvesti još i na Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

"Rekao sam Hrvatskom nogometnom savezu još prije tri ili četiri tjedna da ću potpisati ugovor kakav god žele da potpišem. Nisu to bili pregovori. Rekao sam da ću potpisati i prazan papir, jer želim ostati. Ostajem jer volim svoju zemlju i jer mislim da je dvije godine prekratko vrijeme za vođenje reprezentacije, usprkos sjajnim ponudama koje sam imao", kaže Bilić.

Izbornik je svjestan da velika želja nije dovoljna jer nogometni treneri, pa tako i izbornici, žive isključivo od rezultata. Bilić je sad jedno od najvećih imena europskih nogometa, ali lopta je okrugla i sve se to može brzo okrenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, nije sve ovisilo samo o meni. U nogometu nema dugoročnih planova jer ovisite o rezultatima. Tko zna što se može dogoditi za dvije godine; možda dobijem otkaz. Nadam se da će klubovi i dalje biti zainteresirani ako se to dogodi. Ne mogu obećati dobre rezultate, naša kvalifikacijska skupina za SP je teška, ali siguran sam da ću postati još bolji trener nego što sam sad", iskreno će Bilić.

"Nane nacionale" nikad nije skrivao da mu je jedna od najvećih životnih ambicija postati menadžer premierligaškog kluba, iza čega i dalje stoji. "Učinit ću to jednog dana. Volio bih ostati u reprezentaciji još jedan kvalifikacijski ciklus pa zatim otići", rekao je Bilić.

Klubovi iz Engleske su, kaže, pokazali interes, ali dosad im se odupirao. Ne zato što čeka najbolju ponudu, nego jer ga u ovom trenutku zanima samo reprezentacija.

"Bilo je ponuda od premierligaških klubova i još nekoliko iz ostatka Europe. Te ponude nisam odbio zbog novca ili zato što su mi se klubovi činili premalima. Bili su to veliki klubovi koji su nudili dobre financijske uvjete, ali moja me zemlja treba i sretan sam na izborničkoj klupi", podvukao je Bilić.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara