Bilić: Ne bojim se poraza od Ukrajine, iako je i on opcija

Bilić: Ne bojim se poraza od Ukrajine, iako je i on opcija

U TIJEKU je prvi dan akcije Harkov. Jutrošnjom press konferencijom otvoreno je petodnevno druženje novinara i stožera reprezentacije ususret gostovanju u Ukrajini.

Reprezentativci se još nisu kompletirali, očekuje se to u tijeku današnjeg dana.

"Jedan dio igrača došao je sinoć, a veliki dio dolazi popodne. Leko je sinoć napravio kontrolni pregled uha i čini se da je dobro. Današnji trening pomakli smo sa četiri i pol na pet da bi eventualno ovi što dođu popodne stigli na njega", istaknuo je na početku Bilić.

Bilić dobro prostudirao Ukrajinu

DVD zapisi protivnika od velike su pomoći Biliću. S igračima će ih gledati u četvrtak kako bi ih upozorio na potencijalne opasnosti i slabosti.

"To smo radili svaki put do sada pa ćemo tako napraviti i ovaj put. Dva dana prije utakmice, odnosno u četvrtak pogledat ćemo zajedno nekoliko posljednjih utakmica, iako ćemo se bazirati isključivo na ove posljednje dvije iz kvalifikacija. Naime, veliki dio igrača koji su nastupili protiv Bjelorusije i Kazahstana igrati će i protiv nas, stoga će nam upravo te utakmice poslužiti kao ogledni primjer", napomenuo je izbornik Bilić.

Nakon poraza od Engleske svi se pribojavaju novog poraza, novog udarca. Bilić je smiren, on vjeruje u vrijednost svojih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to strah, to je mogućnost. Nas nije poremetio poraz u Engleske u smislu da smo posumnjali u našu vrijednost. Znate nisu nama ovo prve dvije utakmice pa smo kao jednu dobili, a drugu izgubili pa se sad svi pitamo gdje smo zapravo. Iza nas je puno utakmica sa standardiziranom momčadi i svi znamo koliko vrijedimo. Iz poraza od Engleske izvukli smo odlične pouke i sada možemo jači naprijed. To je bila samo jedna utakmica, događa se takvo što svima, klubovima i reprezentacijama", rekao je izbornik Hrvatske.

"Postoje dvije nove kombinacije o kojima razmišljam"

Nakon gorke pilule u Maksimiru, Bilić razmišlja o nekim promjenama, ali još nije na čistu.

"Ne, sve to me ne zabrinjava previše. Događalo nam se to već prije i nakon Nizozemske i nakon Austrije na Euru, kada se čak pozivalo na velike promjene. Ne kažem da i sada neće biti promjena, imamo mi dvije nove kombinacije, ali samo u okviru našeg sistema rasporeda. U sljedećih nekoliko dana odredit ćemo igrače i postavu koja će na najbolji mogući način odraditi posao u Harkovu. Da, jedna od tih opcija je u obrani, a jedna u napadu", spremno će Bilić.

Hrvatski reprezentativci koji svoj kruh zarađuju ili su zarađivali u Ukrajini bit će Biliću zacijelo od velike pomoći.

"Naravno, već sam razgovarao sa "Ukrajincima" i to uglavnom sa Srnom koji je tamo najduže i najviše zna. Ma gledao sam ja već Ukrajince i znam dosta stvari o njima, ali sigurno da će nam dodatno pomoći i saznanja naših igrača o njihovom karakteru, odnosno kako se ponašaju pri pozitivnom, a kako pir negativnom rezultatu. To je važno saznanje", za kraj će Slaven Bilić.

V.B.
Foto:L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara