Bilić: Ne smijemo dozvoliti pad kao nakon ´98.

Bilić: Ne smijemo dozvoliti pad kao nakon ´98.

REPREZENTACIJA se jutros iz Čateža uputila za Maribor, gdje će na obnovljenom Ljudskom vrtu u 19 sati odraditi jedini posljednji trening prije prijateljskog ogleda sa Slovenijom. Upravo nakon tog treninga, Slaven Bilić odredit će udarnu jedanaestorku koja će u predvečerje kvalifikacije za SP suprostaviti Slovencima.

> Video: Bilić i Križanac napokon zajedno

"Modrić i Niko Kovač sigurno neće igrati. Svi ostali su u kombinaciji, ali prvu momčad odredit ću nakon treninga u Mariboru koji mi je prijeko potreban."

Bilić smatra da je Slovenija protivnik po mjeri, moderna i motorična momčad prepuna kvalitetnih internacionalaca. Od svoje ekipe koja se okupila po prvi put nakon Eura očekuje ponajprije angažman i htijenje, a sukladno tome i pozitivan rezultat. Priliku će dobiti i igrači koji su u Klagenfurtu svladali Poljsku; Pokrivač, Klasnić, Runje... A Dario Šimić i Ivica Križanac trebali bi nastupiti od prve minute.

Naš rekorder u Mariboru ulazi u ekskluzivni klub sto. Lijepa brojka koja će zaokružiti jednu lijepu reprezentativnu priču.

"Da, došao je i taj trenutak, vrlo važan u mojoj karijeri. Istina je da nisam baš ginuo za njega, ali ponosan sam što se događa. Trebalo je mnogo truda da dođem do stotke", rekao je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio je svog debija davne 1996. godine u Kranjčevićevoj protiv Južne Koreje, istaknuo pobjedu nad Nijemcima u Lyonu kao najdražu partiju u karijeri, a poraz od Francuske u polufinalu kao najtužniju.

"Reprezentacija mi je puno dala, kao i ja njoj. Kada sam počeo, mogao sam biti rame uz rame s velikim igračima i to je puno značilo za moju nogometnu karijeru. Bilo je i teških situacija, ali dok budem koristio izborniku, rado ću se odazivati. Angažman u Monacu svakako će pomoći da ostanem u tonusu, ali nema nikakvih imperativa", dodao je tek ustoličeni "knez", koji se u susretu sa Slovencima nada nastavku uspješnog hrvatskog niza.

"Naš cilj sastoji se od rezultata i dojma. Dat ćemo sve od sebe, trkački, karakterno i kvalitativno. Možemo stvoriti više šansi  od protivnika ukoliko naš pristup bude superprofesionalan. Također, želimo provjeriti što više igrača, ali da pri tome ne gubimo na ozbiljnosti i rasporedu. Uspjeh nam treba, on je bitan zbog statistike, ali i zbog ozračja uoči kvalifikacija.", nadovezao se izbornik.

Bilić tvrdi da ova reprezentacija ne smije dozvoliti pad koji je čest nakon nastupa na velikim natjecanjima. Mnogo je lakše pasti nego nastaviti istim tempom, ali izbornik ne priznaje klišeje.

"Taj pad je normalan, dovoljno su ilustrativni slučajevi Hrvatske iz 1998., Turske iz 2002., i Grčke iz 2004. godine. Ipak, mi ne smijemo dozvoliti pad, smatramo da naša momčad može biti samo bolja i učinkovitija.", jasan je izbornik.

D.R.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara