Bilić: Nijemci su vrlo grubi i arogantni, a sve u cilju pobjede

HRVATSKI  nogometni stručnjaci i bivši izbornici Ćiro Blažević i Cico Kranjčar gostujući na HRT-ovoj emisiji komentirali su nadolazeći Euro. Nakon što su se osvrnuli na svoje uspjehe s Hrvatskom, Ćiro je rekao par riječi o aktualnoj situaciji u hrvatskoj reprezentaciji:

"S ovom reprezentacijom zasigurno ćemo polučiti dobar rezultat na terenu. Ove pripremne utakmice s Mađarskom i Moldavijom nismo dobro odigrali što je odlično za nas da uočimo svoje mane. Ako uzmete u obzir da Modrić, Srna i Kranjčar nisu ništa odigrali, neodlučeno protiv Mađarske je dobar rezultat", kaže Ćiro i dodaje:

"Pripreme su odlično odradili, a to je ono najbitnije za dostizanje optimalne forme na završnom turniru. Ja vjerujem kako je Slaven racionalno iskoristio pripremno vrijeme."

Cico: Niko je potpuno koncentriran na Euro

Jednako optimističan je i drugi bivši izbornik i otac jedne od najjačih hrvatskih karika Nike Kranjčara.

"Niko je u potpunosti koncentriran na utakmicu, kao u ostalim i svi ostali igrači, i vrlo je nestrpljiv da Hrvatska prođe u četvrtfinale. Pobjeda protiv Austrije u prvom kolu sigurno nas vodi u četvrtfinale", zaključio je Cico Kranjčar koji se redovito telefonskim putem čuje sa Nikom.

Marković: Mi pred naše ne postavljamo nikakve ciljeve

Nakon Ćire i Cice u razgovor su se uključili kapetan momčadi Niko Kovač, izbornik Bilić i predsjednik HNS-a Marković koji se javili iz kampa naše reprezentacije. "El Presidente" je skromno izjavio kako ne bi bio nezadovoljan niti da se ne kvalificiramo u četvrtfinale.

"Mi pred naše ne stavljamo nikakve ciljeve, zadovoljni smo kvalifikacijama i naša je želja da prođemo skupinu", rekao je Marković i dodao:

"Čak i da ne prođemo skupinu mi smo zadovoljni, ali sam uvjeren da naši igrači mogu ponoviti formu i rezultate iz kvalifikacija."

Bilić: Imperativ postoji

Za razliku od Markovića, Bilić osjeća imperativ prolaska u drugi krug.

"Dakako da imperativ postoji. To je pozitivan pritisak, ali ne možemo garantirati ništa. Naš cilj je igrati najbolje što možemo, a spremni smo u glavi i nogama pa šta bude. Ovo je reprezentacija koja ima kvalitet s kojim može napraviti odličan rezultat. Spremamo se vrlo kvalitetno već tri tjedna i u tom periodu smo učinili vrlo mnogo."

Bilić je najprije rekao nekoliko riječi o Austriji, a zatim o Njemačkoj.

"Austrijanci su pod daleko jačim pritiskom samim time što su domaćini. Oni nisu imali kvalifikacije i stoga do sada nisu bili pod nekim jačim pritiskom, pa ne čudi što kod njih vlada nered. Mi smo pak s druge strane, kroz cijeli kvalifikacijski period igrali odlično usprkos vrlo jakom pritisku na nas. Mi smo naviknuti na pritisak i to je razlika između nas i njih."

"Nijemci uvijek igraju do kraja sve do pobjede. Znaju biti vrlo grubi i arogantni, a sve sa ciljem pobjede. Puno su napredovali od kada ih je vodio Klinsmann", zaključio je izbornik.

Kovač: Austrijanci su mnogo napredovali

"Austrijanci idu na to da jako pritisnu našu posljednju liniju kako bi mi preskakali naš vezni red koji je najjači dio momčadi. U posljednje dvije godine oni su puno napredovali u igri i ponekad odlaze sa pet ili šest igrača u napad. Mi smo sve proučili i pokušat ćemo zadržati svoj način igre",rekao je kapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovač.

Hrvatski napadački tandem Ivica Olić i Mladen Petrić osvrnuo se na Njemačku i njihove napadače, vjerojatno najjači dio Loewove momčadi:

"Njihovi napadači jesu odlični, ali ako cijela ekipa ne igra dobro nema ih tko hraniti loptama", objasnio je Olić, a nadovezao se Petrić:

"Gomez i Ballack su svakako najkompletniji igrači, ali ujedno najopasniji. Čitava momčad igra 90 minuta na 100 posto snage, vrlo su agresivni i kompaktni."

Srna: Poljska igra dosadno, ali organizirano

O našem posljednjem protivniku sud je dao Darijo Srna.

"Poljska je jaka i vrlo organizirana. Njihov izbornik je veliki stručnjak i strateg sa međunarodnim iskustvom, on je za Poljake Bog jer su se prvi puta kvalificirali na Euro. Sigurno da oni nas više respektiraju nego mi njih ali oni imaju velika očekivanja i nadaju se prolasku u drugo kolo", kazao je Srna i zaključio:

"Hrvatska mora igrati strpljivo i pobijedit ćemo."

M.P./R.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara