Bilić objavio kandidate za reprezentaciju, Miki Rapaić jedan od nositelja igre

NOVI hrvatski izbornik Slaven Bilić za prijateljski susret s Italijom u reprezentaciju je pozvao Milana Rapaića, za kojeg je naglasio da će biti jedan od nositelja igre. Bilić je pozvao i sina bivšeg izbornika Niku Kranjčara, ali ne i Davora Vugrinca.

Pozive su dobili: Pletikosa, Didulica, Šimić, Sabljić, Tudor, R. Kovač, Šimunić, Vranješ, Klasnić, N. Kovač, J. Leko, Babić, Srna, Petrić, Olić, Balaban, Rapaić, Čale, Kranjčar, Modrić, Eduardo, Knežević.

Pretpozive su dobili: I. Leko, Pranjić, Šerić, Buljat, Runje.

Zasigurno najveće iznenađenje koje je Bilić priredio okupljenim novinarima u Rusanovoj 13 je poziv Mikiju Rapaiću, ali i najave da na njega računa kao na jednog od nositelja igre naše reprezentacije.

"Jako sam dobro upoznat s njegovim tjelesnim stanjem i kvalitetom. Jako dobro igra za svoj klub." - kazao je Bilić o Mikiju dodajući kako je jedan od razloga što ga je pozvao i taj jer je Miki tip igrača koji radi razliku na terenu.

"Računam na njega kao na jednog od nositelja igre" - rekao je Bilić pojašnjavajući novinarima što očekuje od Rapaića, koji će 16. kolovoza napuniti 33 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi izbornik kazao je i kako mu nisu jasni razlozi zbog kojih Rapaić nije bio pozvan u reprezentaciju. "Od njega očekujem velike stvari" - dodao je.

Rapaić je za hrvatsku reprezentaciju dosad nastupio 45 puta, i zabio je 6 pogodaka.

Okupljene novinare iznenadilo je što na popisu nema Stjepana Tomasa. Bilić je pojasnio kako će reprezentaciji poštediti Tomasa jer ima "nekakve neugodnosti" vezane uz posljednju utakmicu koju je igrao za hrvatsku reprezentaciju. Kakve neugodnosti, Bilić nije želio precizirati, no pretpostavljamo da se radi o neugodnostima vezanima uz igranje rukom u susretu Hrvatska - Australija.

"Poštedit ćemo ga dok se stvari oko te neugodnosti ne slegnu. I dalje ga pratimo i računamo na njega. On ostaje reprezentativac Hrvatske jer je kvalitetan igrač." - dodao je Bilić. 

Bilić smatra da Hrvatska u predstojećim kvalifikacijama za EURO 2008 ima jednu od najtežih skupina, te da su to najteže kvalifikacije u kojima Hrvatska sudjeluje. "Unatoč tome moguće je proći i ja očekujem, i idem na prolaz dalje"  - kazao je Bilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara