Bilić: Pripremamo se kao da nema Petrića

Bilić: Pripremamo se kao da nema Petrića

IGRAČI su okupljeni, no samo nekoliko dana uoči utakmice protiv Makedonije Slaven Bilić ima nove probleme - vremenske uvjete u Sloveniji, zbog kojih će Vatreni trebati putovati 50-ak kilometara od kampa, kako bi trenirali u Maksimiru.

"Sve teče po planu. Održali smo sastanak, a jučer smo odradili prvi trening. Vremenski uvjeti nisu nas previše pogodili, jer to je bio tek pripremni trening."- rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U reprezentaciji se u jednom danu ne može puno toga promijeniti, no slovenski je snijeg ipak poremetio planove, pa hrvatska reprezentacija, da bi održala nešto jači trening, mora autobusom u Maksimir, nakon čega će se vratiti u Sloveniju.

"Nije nas to previše pogodilo. Malo ćemo više putovati, ali imamo samo jedan trening dnevno, igrači imaju cijelo jutro za odmor i neće biti problema.", smatra Bilić. U ranim popodnevnim satima u Čatežu se pokazalo i sunce, a snijeg se ubrzano otapao, pa vjerujemo da će, ne zapadne li do sutra novi sloj snijega, sljedeći trening reprezentacije ipak biti održan u Sloveniji, a od četvrtka je u planu treniranje na glavnom terenu u Maksimiru.

"Jedini problem u reprezentaciji je zdravstveno stanje Mladena Petrića. U četvrtak ćemo znati hoće li on moći zaigrati, a do tad se pripremamo kao da ga nema", zaključio je Bilić.

Osim Bilića, na današnjoj su pressici bili Aljoša Asanović i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je na pitanja o klimatskim poteškoćama održao kratko predavanje iz biologije. Srebrićev zaključak je da su nogometaši evolucijski na poprilično visokoj razini te će se, za razliku od dinosaura, moći prilagoditi hladnijoj klimi i neće izumrijeti.

Izbornikov pomoćnik Aljoša Asanović također je optimističan uoči ogleda s Makedoncima. "Već dva mjeseca se pripremamo za ovu utakmicu. Na licima igrača vidi se da su maksimalno usredotočeni na Makedoniju. Ova je Makedonija nešto jača od one protiv koje smo igrali '99., ali jači smo i mi", usporedio je Asanović današnju generaciju s onom koja je '98. osvojila svjetsku broncu u Francuskoj.

Tekst i foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara