Bilić: Robert Kovač je igrač kojeg će se čekati koliko treba

Bilić: Robert Kovač je igrač kojeg će se čekati koliko treba

SUSRETOM s tradicionalno neugodnim Makedoncima, hrvatska reprezentacija nastavlja put prema plasmanu na EP 2008. godine. No, naš stručni stožer već je pomalo iziritiran euforijom koja je stvara oko momčadi koja ne zna poraz. Činjenica da mnogi Hrvatsku već smatraju sudionikom europske smotre nikako nije sjela izborniku Slavenu Biliću, koji se upravo vratio s njemačke turneje ili bolje rečeno obilaska hrvatskih snaga na privremenom radu u Bundesligi.

"Čeka nas nastavak kvalifikacija, i ovo okupljanje iskoristit ću da ukažem na atmosferu koja je oko reprezentacije bitno drugačija, nego u vrijeme kad smo je preuzeli. Od samog početka nastojimo smanjiti tu neku euforiju koja je nastala nakon naših dobrih rezultata. Moramo spustiti loptu na zemlju, pa mi još nismo niti na pola puta do Austrije i Švicarske." -  podvukao je izbornik.

"Čeka nas protivnik za kojeg ne možemo reći da spada u skupinu neugodnih, jer danas je svaka momčad takva. Ali Makedonija je kvalitetna, kao igrači smo se već jednom opekli u Skopju. Oni tada nisu bili kvalitetni kao sada, ali mi jesmo. I zato apeliram na maksimalan oprez i mir. Ne želim da shvatite kako Hrvatska bježi od uloge favorita, mi ćemo na Maksimiru pod svaku cijenu tražiti tri boda. Iako mi se čini da su mnogi već unaprijed upisali bodove. O tome sam posebno razgovarao s igračima." - dodaje Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će ponovo biti oslabljena za nekolicinu standardnih igrača, i premda izostanci neće biti alarmantni kao što je to bio slučaj u Rijeci protiv Norveške gdje je, uzgred rečeno, i ulog bio bitno manji, izbornik negoduje.

"Mogu reći da se pola igrača koji su bili ozlijeđeni za Norvešku sada polako vratilo na teren.  No, ponovo ćemo biti oslabljeni za 4-5 standardnih igrača. Na to smo navikli i naš fond igrača zbog toga je pravo bogatstvo. Ne pamtim jesmo li ikada kompletni odradili trening, a 22 igrača nam trebaju za uvježbavanje nekih stvari. Zbog ekscesa prije Rusije nismo bili kompletni, pa smo svladali Norvešku bez više od deset igrača...." - nadovezao se Bilić.

"Za Makedoniju ću u ponedjeljak pozvati 20 igrača i tri vratara. Robert Kovač, s njim se čujem svaki dan i to je igrač kojeg će se čekati koliko treba. No, ne vjerujem da će biti spreman za Makedoniju. Rapaić je počeo trenirati, ali nije na sto posto, Niko Kovač se definitivno vratio, a Knežević je dobio zeleno svjetlo za udaranje lopte glavom što dosad nije smio.  Tudora nisam čuo pet-šest dana, ali svjesni smo da je on još uvijek daleko od povratka."

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara