Bilić: S razlogom sam veliki optimist

DOJMA smo da bi izbornik Bilić obveze prema novinarima najradije preskočio ili prepustio nekom drugom. Vjerojatno ga direktor Srebrić moli i za rukav vuče na pressice, jer taj segment posla nije Biliću najmiliji što je vidljivo iz njegovog kolutanja očima, mrgođenja i zabijanja glave u dlanove i to ne kada mora odgovarati na delikatne upite ili kada ga novinari gnjave, nego kada je sam "prisiljen" izlagati najobičnije protokolarije.

Sušta je to suprotnost nekadašnjem dojmu kojeg je Bilić  odavao dok je bio nogometaš, stalno spreman na razgovor i komentar, kada je u punom sjaju demonstrirao imidž "intelektualca u kopačkama", uvijek elokventan i rječit.

Međutim, na Bilićevu žalost, dio posla kojeg obnaša, uključuje i tiskovne konferencije, pa će ih morati pohoditi još neko vrijeme dok HNS ne nađe glasnogovrnika, a i sam je na prošloj presici rekao da nevoljko obavlja taj dio obveza.

"Veliki smo optimist i to s razlogom. Rusiju maksimalno respektiramo i podredili smo sve tom susretu", rekao je Bilić i podsjetio da reprezentacija u srijedu, u sklopu priprema za Moskvu igra utakmicu protiv Segeste u Sisku, kada će uveličati 100. obljetnicu kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić zna koji su ključni igrači Rusije i u kakvom su stanju, iako je bilo govora da neće igrati zbog ozljeda: "Smertin je u posljednjoj utakmici za moskovski Dinamo ušao s klupe posljednjih 20 minuta što znači da je spreman i ja ga očekujem protiv nas." Što se tiče veznjaka moskovskog Spartaka, Yegora Titova, on će, iako ima slomljenu jagodičnu kost, nastupiti s maskom koju mu pripremaju, izvjestio je Bilić.

Na upit hoće li se u susretu odraziti razlika u pripremljenosti, jer Rusi su odradili 17 prvenstvenih kola i u punom su pogonu, izbornik je odgovorio: "Ako su oni u optimalnoj formi, i mi smo", poručio je i napomenuo kako će sutra održati sastanak sa igračima nakon prvog jutarnjeg treninga na kojem će se govoriti i o aktivnostima van terena, kao i da će neki treninzi biti zatvoreni za javnost.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara