Bilić: Salzburg ne pušta Pamića da bude s reprezentacijom

HRVATSKA reprezentacija u Čatežu odbrojava posljednje dane pred utakmicu s Mađarskom i put u Austriju na Euro. Izbornik Slaven Bilić rekao je da je vrlo zadovoljan kako se treniralo i da nitko nema ozbiljnijih zdravstvenih problema. Jedini problem je zahtjev austrijskog kluba koji Manuela Pamiće želi vidjeti na početku priprema koje počinju ovih dana.

"Da postoji taj mali problem. Čuli smo se s predsjednikom Red Bulla i oni bi htjeli Manuela vidjeti na početku priprema koje počinju za par dana. Koliko ja znam, ruke su nama vezane, ali ćemo učiniti sve da našeg igrača zadržimo jer nam je on potreban, uostalom kao i Sharbini."

Pred vama je generalna proba protiv Mađara?

"Generalna proba, taj termin zvuči tako ozbiljno kao da slijećemo sa zrakoplovom. Sigurno da ćemo od igrača zahtijevati da u utakmicu s Mađarima uđu kao da je Austrija. Imat ćemo 7 dana za osvježenje i vjerujem da ćemo barem za 10-15 posto biti jači nakon toga. Želim da krenemo agresivno kao i protiv Moldavije. Naravno to može biti još bolje i još agresivnije."

Što očekujete od posljednje pripremne utakmice?

"To je apsolutno jedna dobra momčad koja je slična svim našim protivnicima u skupini. Oni stvaraju jednu novu reprezentaciju i pripremanju se za nove kvalifikacije. Koliko su kvalitetni govori i podatak da su prošli tjedan svladali europske prvake sa 3:2. "

Koja će momčad istrčati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo 15- 15 igrača koji uvijek konkuriraju za prvih 11. Imamo tu kvalitetu i širinu koja je presudna u modernom nogometu. Nećemo kalkulirati . Da je sutra Austrija istrčala bi ista reprezentacija. Nema odmaranja igrača. Čak niti protiv Moldavije nisam odmarao nego sa htio vidjeti tu našu širinu. Mislim da je bitnije da sam to napravio 15 dana prije prvenstva nego 7 dana Vidjeli smo da imamo čitav niz kvalitetnih alternativa na koje možemo računati."

Jeste li pratili posljednju utakmicu Poljske?
"Nisam gledao Poljsku, ali imam svog skauta koji već duže vrijeme prati reprezentaciju, i ne samo reprezentaciju nego i poljsku ligu. Ali moram priznati da sam trenutačno 99 posto koncentriran na Austriju. Za Poljsku će biti vremena."

Austrijanci su odigrali 1:1 protiv Nigerije?

"Ne bih previše o Austrijancima. To je dobra reprezentacija. Oni su davnih dana prešli onaj prag prema dobroj reprezentaciji. I ne samo da možete od njih izgubiti, nego u datom momentu, pod određenim uvjetima, od njih možete biti i masakrirani. Vidjeli smo što su napravili Nizozemcima, i što su trebali napraviti Nijemcima. Mi smo spremi na sve i ne bježimo od uloge favorita. Ta prva utakmica može dosta toga odrediti kao što je jučer rekao Niko Kranjčar. Ali niti pobjeda, niti poraz ništa neće konačno odlučiti. Mi ćemo sigurno tražiti pobjedu u toj utakmici."

Imaju li igrači kakvih problema s ozljedama?

"Zdravstveni bilten je zadovoljavajući. Jučer su svi trenirali, a Luka je isto trebao trenirati. On će sudjelovati već na prvom popodnevnom treningu i igrat će protiv Mađarske. Smatram da smo radili super. Sitne ozljede su sanirane, a ja dobivam povratnu informaciju od svojih igrača kako se trenutačno osjećaju. Mi imamo takav odnos i zato je to tako. Oni će mi reći koliko su spremni u svakom trenutku."

Marko Petrak
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara