Bilić Škotima rado prepustio ulogu favorita

Bilić Škotima rado prepustio ulogu favorita

SLAVEN BILIĆ nikada nije bježao od uloge favorita, dapače, i u utakmicama kada je igrao protiv nominalno boljih protivnika uvijek je naglašavao kako vodi strašnu momčad koja nikada ne smije priznati inferiornost čak i najvećim nogometnim nacijama.

Uoči sutrašnje utakmice na Hampden Parku škotskim je novinarima otkrio kako ovaj put nema ništa protiv prepuštanja uloge favorita domaćinu Škotskoj unatoč odličnom imidžu koji je Hrvatska izgradila od kada je on na čelu reprezentacije.

Burleyjeve probleme sa ozlijeđenim igračima uvažava, ali ipak smatra da oni neće olakšati posao njegovim momcima jer će zamjene, uvjeren je, dati 120 posto svojih mogućnosti.

"Naravno da je izostanak nekoliko važnih igrača veliki gubitak za jednu momčad, ali ne mislim da će nam zbog toga biti ništa lakše. Škotska ima kvalitetne igrače koji mogu na najvišem nivou zamijeniti one koji trenutačno fale", izjavio je Bilić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni, ako ih tako možemo nazvati 'novi' igrači, bit će još više motivirani nego oni standardni i dat će 120 posto svojih mogućnosti kako bi i u budućnosti dobili priliku kod novog menadžera."

Hrvatski izbornik na kraju je još jednom naglasio koliko respektira Škotsku, ali i zaključio kako Hrvatsku unatoč sjajnim rezultatima europska nogometna javnost nikada neće doživljavati kao supersilu.

"Jedno je sigurno, mi maksimalno respektiramo škotsku momčad. Nažalost, ne vjerujem da će Hrvatsku ikada ljudi poštovati i doživljavati kao one najveće nogometne nacije, jer mi nismo velika zemlja. Možemo Englesku pobijediti deset puta, ali to se nikada neće promijeniti."

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara