Bilić: Želim Eduarda na Euru

Bilić: Želim Eduarda na Euru

HRVATSKI izbornik želi da Eduardo bude prisutan u kampu Hrvatske reprezentacije za vrijeme Eura u Austriji i Švicarskoj. Arsenalova zvijezda je, zbog krvničkog starta Martina Taylora na utakmici Birmingham-Arsenal, zadobila dvostruki prijelom fibule i otvoreni prijelom zgloba.

Brazilski Hrvat bio je važna karika Vatrenih na putu prema Austriji i Švicarskoj i upravo zbog toga Bilić želi da Eduardo i dalje bude uz Hrvatsku vrstu, iako joj nažalost ne može pomoći na travnjaku.

"Čujem se sa Eduardom svakih nekoliko dana, kao i ostatak reprezentacije. To njemu puno znači u ovoj situaciji, kada mu je briljantnu sezonu prekinula ova teška ozljeda. Odlično se oporavlja i za nekoliko tjedana ići će u Brazil gdje se nalazi jedan od najboljih rehabilitacijskih centara na svijetu. Opet će biti onaj pravi, ali naravno, trebat će vremena", rekao je Bilić.

Liječničke prognoze ukazuju da će Eduardo sa treninzima početi tek za oko devet mjeseci, ali bez obzira na to Bilić se nada kako će Arsenal dopustiti da Brazilac bude moralna podrška Bilićevim dečkima na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je velika želja mojih igrača i mene. Nadam se da ćemo naći nekakvu soluciju. U vrijeme Eura Eduardo će pomalo smjeti trčkarati, pa to može i sa nama, a uz to, imamo sjajnu medicinsku ekipu koja će se odlično brinuti o njemu", rekao je Bilić. I sam Dudu želi biti sa reprezentacijom, ali zadnju će riječ ipak dati menadžer Arsenala Arsen Wenger.

"Čim nam se ukazala prilika da igramo sa Škotima, otpale su sve druge opcije, jer nam je cilj igrati sa što jačim protivnikom. Oni su ponosna nacija i utakmica će biti prava, čvrsta u kojoj će obadvije momčadi ići na pobjedu", rekao je Bilić o prijateljskom susretu sa Škotima.

F.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara