Biliću, zapali svijeću: Nakon suparnika po željama, raspored po volji!

Biliću, zapali svijeću: Nakon suparnika po željama, raspored po volji!

Tekst: Zvonko Alač
Foto: Kristijan Horvat

SMIJEŠNO je čuti kako nam ždrijeb termina odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Euro 2012. "nije bio naklonjen". Nezahvalni kakvi već jesmo, zaboravili smo da nam je varšavski ždrijeb skupina prošlog mjeseca dodijelio skupinu koju bi doista bilo sramota ne proći.

> Propali atenski pregovori oko termina kvalifikacija za Euro: Odlučit će ždrijeb u Tel Avivu

> Bilić zadovoljan ždrijebom: I dalje smo favoriti skupine

> Latvijci puni optimizma: Željeli smo Hrvate na početku i mislimo samo na njih

Podsjećamo, nakon izvlačenja skupina za Euro koji će se (valjda) za dvije godine održati u Ukrajini i Poljskoj, Uefa je predstavnicima saveza prepustila da na sastancima pokušaju usuglasiti termine odigravanja kvalifikacijskih utakmica po skupinama koje se igraju od kolovoza ove do listopada sljedeće godine.

Kako se predstavnici reprezentacija iz naše skupine nisu uspjeli dogovoriti na nedavnom sastanku u Ateni, jedino preostalo rješenje za definiranje termina i suparnika bio je ždrijeb, dogovoren za aktualni Uefin summit u Tel Avivu.

Ždrijeb ili kako Hrvati žele

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Marković, Srebrić, Bilić, Asanović i Jurčević na dogovor s predstavnicima ostalih saveza u Ateni došli su s jasno istaknutim ciljem: odmah na početku kvalifikacija (rujan i listopad 2010.) igrati s najjačim suparnicima, Grčkom i Izraelom, vodeći se prilično jasnom računicom kako će Grci još uvijek biti pod dojmom nenadano izborenog SP-a, dok bi što raniji obračun s Izraelcima bio poželjan jer suparnici iz proteklih kvalifikacija za Euro još nisu imali izbornika.

Ždrijeb je upravo tako i odlučio: otvaranje kvalifikacija je kod Latvije 3. rujna, a četiri dana poslije u Hrvatsku dolazi Grčka. Mjesec dana poslije također je na rasporedu dvostruki program; gostovanje kod Izraela 8. listopada i četiri dana potom dočekujemo Maltu.

Slijedi čak pet mjeseci pauze do gostovanja kod Gruzije u ožujku 2011.

Raspored kvalifikacija za Euro 2012.:

3. 9. 2010. Latvija - Hrvatska
7. 9. 2010. Hrvatska - Grčka
8. 10. 2010  Izrael - Hrvatska
12. 10. 2010. Hrvatska - Malta
26. 3. 2011. Gruzija - Hrvatska
4. 6. 2011. Hrvatska - Gruzija
2. 9. 2011. Malta - Hrvatska
6. 9. 2011. Hrvatska - Izrael
7. 10. 2011.  Grčka - Hrvatska
11. 10. 2011. Hrvatska - Latvija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara