Bišćan se vraća kući

"KADA buduća-stara modra devetka Tomo Šokota navuče dres, pokušat ćemo još jednog razmetnog sina vratiti u Maksimir. Idemo u Atenu!" - najavio je pohod izvršni Dinamov dopredsjednik Zdravko Mamić još u ožujku ove godine.

Šokotu je uspio privoljeti, dok su bivšeg reprezentativca koji je karijeru gradio u Liverpoolu i Panathinaikosu, otjerali hrvatski novinari.

No, priča se ponovo aktualizirala nakon što je Bišćan odradio ugovor u grčkom klubu, gdje je "igrao malo, a zarađivao bezobrazno puno", kako su nas tijekom godine često izvještavali tamošnji novinari.

Ovih su dana glasne najave da bi Igor Bišćan mogao pojačati modru povratničku gardu u sastavu Mihael Mikić, Tomo Šokota i Boško Balaban. Nakon Dinamovog remija u Čakovcu proteklog vikenda, zagonetno se na spomen teme osmjehnuo Zoran Mamić, što daje naslutiti da bi transfer brzo mogao biti realiziran. O Bišćanovom povratku u staro jato raspisali su se i neki njemački portali, obzirom da je svojim igrama zainteresirao klubove s našeg najjačeg gastarbajterskog tržišta.

"Bišćan je uvijek bio naša želja, od ljeta smo u kontaktu." - istaknuo je Mamić, uz standardni dodatak da još uvijek ništa nije definitivno.

Ne čudi da nakon trakavice s Robertom Kovačom Dinamov sportski direktor puše i na hladno, iako bi ovaj puta finalizacija posla trebala biti uvelike lakša.

Dinamo će u Bišćanu dobiti pojačanje u vidu iskusnog defenzivnog veznjaka, koji još uvijek drži visoko treće mjesto u poretku najunosnijih transfera otkako je HNL-a. 2000. godine iz Dinama je prešao u Liverpool za 10 milijuna eura.

Bišćan nije zamjena za Modrića

Dinamo koji sada igra 4-2-3-1 će Modrićevim odlaskom prijeći na sustav 4-4-2.

Bišćan dakle ne bi bio doslovna zamjena za odlazećeg Modrića, ali bi u preslagivanju momčadi i promjeni taktike koja će uslijediti Lukinim odlaskom, zauzeo mjesto na sredini terena.

Kako će tada najveći teret probijanja neprijateljskog bloka na sredini podnositi krilni igrači, Ivanković si ne smije dopustiti luksuz da na sredini drži još jednog fantazista, pa će neovisno dolazi li Bišćan, na sredini terena ubuduće igrati sa dva "radnika"

U odjelu defanzivnih veznih igrača u Dinamu inače vlada poprilična gužva, jer za te dvije pozicije (u novom i starom) sustavu konkuriraju Vukojević, Pokrivač koji ove sezone i više nego dobro obavljaju dužnosti na centru, a željno se iščekuje povratak Mathiasa Chage. Također, kao zadnji vezni može igrati i Ivica Vrdoljak, koji je sa Mandžukićem stigao iz Zagreba.

Dinamova četvorka u vezi bi sa Bišćanom u momčadi izgledala otprilike ovako: Sammir, Bišćan, Vukojević, Guela

D.R.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara