Bitka za Mikija: Dinamo ima love, Hajduka se voli

JOŠ nedavno je sportski direktor Dinama Zoran Mamić upitan planira li Dinamo kupovinu nekog pojačanja u zimskom prijelaznom roku svojim odgovorom dao do znanja da se neće oklijevati ukoliko prava "roba", koja je procijenjena kao Dinamu potrebna, bude primijećena na tržištu.

Je li Miki Rapaić, iskusna i provjerena klasa, sa 49 nastupa za izabranu vrstu, taj koji bi natjerao Mamiće da zavuku ruku duboko u džep, dodatno pojačaju momčad, ali i još malo utrljaju sol u ranu ionako posrnulom Hajduku?

Prema pričanjima kuloara DA. Dinamo je navodno pokazao ozbiljan interes za Mikija i stupio nedavno s njim u kontakt, no takvu informaciju glasnogovornik Dinama Neven Cvijanović demantirao je i rekao da u tome nema istine. 

Erceg: Naravno da bi voljeli vidjeti Rapaića u Hajduku

Na ovaj navodni potez Dinama su iz Hajduka promptno odgovorili jučerašnjim sastankom Rapaića i Ercega. Teško je bilo za očekivati da će na Poljudu sjediti skrštenih ruku i čekati da im Dinamo uzme jednu od Hajdukovih legendi, pogotovo u situaciji kakva je trenutačno u Splitu. Navijači ovako nešto ne bi samo tako oprostili.

Sam Erceg je u telefonskom razgovoru za Index potvrdio da je došlo do sastanka, ali i da su on i Rapaić  dvojica starih prijatelja i da se gotovo svaki dan vide, tako da u ovom sastanku nema ništa posebno.

"Sigurno da bi u Hajduku voljeli vidjeti Rapaića u momčadi, ali to je sada još nemoguće realizirati. Još mjesec dana traje prvenstvo i  zimski prijelazni rok se za sada čini daleko. Miki svakodnevno trenira i sigurno da je u optimalnoj formi."

Upitan je li upoznat o interesu koji je Dinamo pokazao za Rapaića, Erceg je odgovorio da zna samo ono što je pročitao u novinama.

Da se podsjetimo, Rapaić je još u proljeće bio planiran kao jedan od stupova novog i moćnog Hajduka za predstojeću sezonu, ali pregovori nisu urodili plodom i Miki je ostao bez angažmana trenirajući sa drugom momčadi na Poljudu. Kao razlog neuspjelog transfera tada se spominjao novac, odnosno Miki je još uvijek bio preskup za skromni Hajdukov budžet. Jesu li sada u Hajduku spremni platiti više ili je Rapaić nakon pauze ipak nešto jeftiniji, teško je procijeniti a akteri za sada šute.

Iako konstantno trenira, Miki sigurno više nije u cvijetu mladosti i sa 34 godine i natjecateljskom pauzom iza sebe teško da će naći zadovoljavajući angažman u inozemstvu. HNL je dakle realna opcija. Dinamo ili Hajduk, vrijeme će pokazati...

M.P.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara