Bivši predsjednik o uhićenju Šprajcera: Pa nije Karlovac otkrio toplu vodu

Foto: Nenad Dugi/Cropix

ZORAN SABLJARIĆ bio je predsjednik NK Karlovca dok je Neven Šprajcer bio tajnik kluba. Šprajcer je jutros uhićen u sklopu istrage protiv Željka Širića, a Sabljarić tvrdi da za njegova mandata u klubu nije primijetio nikakve sumnjive radnje.

> Šprajcer: Nisam kriv!

> Laljak: Ako je Šprajcer kriv, ponudit ću ostavku

> Nastavlja se: Šprajcer uhićen zbog davanja mita Širiću za "pošteno suđenje"!

> Pamić o Šprajcerovom uhićenju: "Nisam vidio ništa sumnjivo"

"Moram priznati da me to iznenadilo. Mislim da nogometni klub Karlovac nije otkrio toplu vodu. To je mali klub koji se probio u prvu ligu i čudi me da se to dogodilo samo Karlovcu, a ne nekim većim klubovima koji su kao čisti i zlatni."

Imate li neke dokaze za druge klubove? Ili saznanja da je Šprajcer nešto "kuhao"?

"Nemam argumenata niti sam upoznat s bilo kakvim nečasnim radnjama. Podržavam sve istražne radnje i želim da se to raščisti. Samo, trebalo je sazrijeti vrijeme za to, da je netko prije deset godina prijavio nečasne radnje bio bi izbačen u najnižu ligu", rekao je Sabljarić pa dodao:

"Kako su prošli svi zviždači u Hrvatskoj, primjerice ona gospođa iz Ine? Ispali su naivni, a sad prolaze kroz sito i rešeto. Bi li i to bilo sankcionirano?"

Suci su navodno reketarili klubove. Jeste li ikada osjetili pritisak od sudaca ili neke treće strane?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam osjetio pritisak ni od sudaca, niti od čelnika drugih klubova ni od HNS-a. Samo sam se borio da taj klub opstane."

U kakvim ste odnosima bili sa Šprajcerom?

"Za mog mandata smo Šprajcera i još neke izbacili jer su se priklonili Markoviću. Mi smo tada izabrali Štimca jer je čovjek došao u klub i ponudio nam program, dok druga strana nije ništa ponudila. Ne znam bi li Štimac uspio u svom planu, ali barem je pokušao", smatra Sabljarić koji je zatim napomenuo:

"Uvijek se sjetim Ante Kostelića koji je prije 20-ak godina izjavio kako će njegova djeca trenirati pojedinačni sport. A čovjek je bio rukometni trener. U pojedinačnim sportovima si prepušten sam sebi i rezultatu."

Kako komentirate trenutnu situaciju u Karlovcu? Igrači moraju odbijati putovati na utakmice jer nisu primili plaću po deset mjeseci?

"Dok sam ja bio trener prodali smo igrača u vrijednosti 700-800 tisuća eura. Imali smo i dobrog trenera, Igora Pamića koji je znao prepoznati dobrog igrača. Novo vodstvo je imalo svoju politiku. Mislim da je našem nogometu potreban novi Zakon o sportu", zaključuje Sabljarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara