Bivši rekorder u skoku u vis priznao uzimanje kokaina na partyu u Goeteburgu

PATRIK SJOBERG, čuveni švedski visaš koji je 1987. postavio svjetski rekord u skoku u vis, priznao je policiji da je na partyu održanom u subotu navečer u Goeteburgu, gdje se održavao EP u atletici, uzimao kokain zajedno s nekolicinom atletičara - veterana.

Policija je u nedjelju ujutro uhitila Sjoberga i još četvoricu muškaraca , među kojima je bio i švedski trkač na 400 metara s preponama, Sven Nylander, te sprinter Patrik Lovgren, pod sumnjom da su konzumirali ilegalne supstance, konkretno "bijeli prah".

Sva četvorica su testirani na droge, te su pušteni na slobodu, a policija je najavila kako istraga traje i dalje.

Vijest o uhićenju Sjoberga i ostalih objavljena je u nedjelju u švedskim medijima, neposredno nakon što je objavljena vijest o otkriću plastične vrećice s, prema svemu sudeći, priborom za uzimanje dopinga, nedaleko hotela u kojem je boravio dio atletičara koji je sudjelovao na EP-u.

Policija istražuje sadržaj vrećice, koji se navodno sastoji od ilegalnih supstanci za doping i nekolicine hipodermičkih igala, ali osumnjičenih još uvijek nema.

Sjoberg, koji je za vrijeme EP-a radio kao kolumnist za lokalni list Goeteburgs-Posten, je u priopćenju za javnost ustvrdio: "Šmrkao sam kokain za vrijeme partya za atletičare-veterane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši atletičar kazao je kako mu je drogu ponudio znanac, te potvrdio da je u trenutku uhićenja u džepu imao kokaina.

"Itekako sam svjestan da sam napravio nešto izuzetno glupo, što ne nanosi bol samo meni nego i mojoj obitelj i prijateljima." - dodao je Sjoberg.

Sjoberg je postao svjetski prvak u skoku u vis 1987. godine, kad je i preskočio tada rekordna 242 centimetra na Olimpijskom stadionu u Stockholmu. Osvojio je dvije srebrne olimpijske medalje, 1984. i 1992., dok je na OI u Seoulu 1998. osvojio broncu.

Nylander, koji je osvojio srebro na EP-u 1990. i 1994., kazao je švedskim medijima kako nije svjesno uzimao kokain, te implicirao da mu ga je netko podmetnuo u piće.

Treći uhićeni, Patrik Lovrgen, bio je na EP-u rezerva u švedskoj štafeti 4x100 metara. Identitet preostale dvojice uhićenih muškaraca nije objavljen.

Još uvijek se ne zna hoće li protiv Sjoberga i ostalih biti podnešena kaznena prijava. Manji prekršaji s narkoticima u Švedskoj se u pravilu kažnjavaju novčanim kaznama, ali nije isključena ni zatvorska kazna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara