Bjelorusija bolja od Njemačke

Bjelorusija bolja od Njemačke

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

POSLJEDNJU subotnju utakmicu na muškom hokejaškom turniru 21. Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru odigrali su Bjelorusija i Njemačka u 3. kolu C skupine. Slavili su Bjelorusi s 5-3 (1-1, 1-0, 3-2).

Nijemcima baš ništa nije pomoglo što su uputili čak 40 udaraca na gol, 23 više od Bjelorusa, koji su bili znatno efikasniji, a dvostruki strijelac za pobjedničku momčad bio je Aleksej Kalužnji.

Najzanimljiviji dio utakmice dogodio se u trećoj trećini, u kojoj su gledatelji u razmaku od tri minute i 26 sekundi vidjeli četiri pogotka. Prvo je Kosticin zabio za vodstvo Bjelorusije 3-1 u 52. minuti, a onda su Nijemci u razmaku od samo 21 sekunde postigli dva pogotka! Strijelci su bili Tripp i Goc.

Međutim, Salei je s igračem više opet doveo Bjelorusiju u vodstvo u 55. mminuti, a točku na "i" stavio je svojim drugim golom Kalužnji minutu i 15 sekundu prije posljednjeg zvuka sirene.

Bjelorusima je ovo prva pobjeda u C skupini, a Nijemcima treći poraz. Finska i Švedska, selekcije sa dvije pobjede u prva dva kola, borit će se u nedjelju za prvo mjesto u skupini.


ZOI, hokej (M), 3. kolo po skupinama:

A skupina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska – Norveška 5-4 (produžetak)

Redoslijed: 1. SAD 6 (-1), 2. Kanada 5 (-1), 3. Švicarska 3, 4. Norveška 1

B skupina:

Slovačka – Latvija 6-0

Redoslijed. 1. Češka 6 (-1), 2. Slovačka 5, 3. Rusija 4 (-1), 4. Latvija 0

C skupina:

Bjelorusija – Njemačka 5-3

Redoslijed. 1. Finska 6 (-1), 2. Švedska 6 (-1), 3. Bjelorusija 3, 4. Njemačka 0

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara