Bjorndalen ne posustaje: U Soči ću doći u formi

Bjorndalen ne posustaje: U Soči ću doći u formi

Totalsport
Foto: AFP

IAKO mu je na leđima već 36 godina, Ole Einar Bjørndalen ne posustaje. U petak je osvojio svoju 11. olimpijsku medalju, ali to mu nije dovoljno, najavio je kako ćemo ga gledati i za četiri godine u Sočiju.

Najveći biatlonac svih vremena u petak je na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru predvodio norvešku štafetu do zlata. Samome mu je to već šesto najsjajnije olimpijsko odličje u karijeri i ukupno 11. medalja.

Za svojim legendarnim sunarodnjakom Bjørnom Dæhliejem, najtrofejnijim zimskim olimpijcem svih vremena, sada zaostaje za samo jednu medalju. Dæhlie je tijekom velike karijere u skijaškom trčanju skupio osam zlata i četiri srebra. Bjørndalen se nadao da će ga prestići već u Vancouveru, ali uz štafetno zlato, osvojio je još “samo” srebro na 20 kilometara, pa je odlučio produžiti svoju misiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam baš puno o Sočiju", rekao je Bjørndalen nakon završetka biatlonskih natjecanja, natuknuvši da bi mogao nastupiti i za četiri godine na Olimpijskim igrama u Rusiji.

No, ako je ta rečenica ostavila malo dvojbe, Norvežanin ju je otklonio već sljedećom. Svim je suparnicima poslao jasnu poruku.

"Pripremat ću se sljedeće četiri godine i doći ću u Soči u formi", kazao je Bjørndalen koji će tada već zagaziti u peto desetljeće života.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara