Blanka: Noge me nisu slušale

Blanka: Noge me nisu slušale

NAŠA Blanka nije uspjela donijeti Hrvatskoj još jednu medalju. Iako je na 1.85 i 1.89 izgledalo dobro, 1.93 je bilo prvisoko za našu nedovoljno spremnu atletičarku.

Dvanaest najboljih svjetskih skakačica u vis borilo se za medalje na Olimpijskom stadionu u Ateni.

Početna visina bila je 1.85 m i nitko ju nije htio propustiti, pa ni naša Blanka Vašić. Preskočila je iz prvog pokušaja, preletjela je desetak centimetara iznad letvice.

Na 1.89 primijetili smo male teškoće. Iako je Vlašić preskočila iz prve, letvica se opasno tresla.

Na visini 1.93 nije uspjela. Jednostavno, napravila je tri tehničke pogreške. Prva dva pokušaja izgledala su izuzetno loše, prerano je padala. Treći pokušaj je izgledao nešto bolje, ali ostala je za centimetar-dva preniska.

Blanka je tako olimpijski nastup završila na 11. mjestu. U suzama je napustila zaletište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sram me, raspakala sam se pred kamerama. Jednostavno, noge me nisu slušale, ne mogu vjerovat da one još skaču, a ja nisam tamo. Kakva sam ja pegula, ne mogu vjerovat.

Kako nisam odradila nijedan jači trening, maksimalni intenzitet kvalifikacija me istrošio. Samo dva dana odmora ipak nije bilo dovoljno, imala sam snage samo za dva skoka i eventualno još jedan jer sam već na zagrijavanju shvatila da će biti teško.

Ni skok preko 185 centimetara nije bio dobar, a o ostalima neću govoriti. Morala sam brzati. Mislila sam doći do 193 centimetra, a onda propuštati 196. Bolest me dokrajčila i fizički i psihički", kazala je rasplakana Vlašić, koja je sa trenerom Bojanom Marinovićem sa stadiona otišla izravno u Olimpijsko selo na infuziju.

Zlatnu medalju osvojila je Ruskinja Jelena Slesarenko s novim olimpijskim rekordom od 2.06 metara, srebro je pripalo Južnoafrikanki Hestrie Cloete sa 2.02, a bronca Ukrajinki Viktoriji Stjopinoj s osobnim rekordom od 2.02 metara.

Arhivska fotografija: FaH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara