Blanka: Prvi put u karijeri sam zaplakala jer nisam uspjela srušiti svjetski rekord

Blanka: Prvi put u karijeri sam zaplakala jer nisam uspjela srušiti svjetski rekord

Tekst: Totasport
Foto: AFP

NAJBOLJA hrvatska atletičarka Blanka Vlašić u četvrtak je u Banskoj Bystrici došla i do pete pobjede iz isto toliko pokušaja ove godine, što je bila najbolja najava uoči puta u Dohu.

Splićanka će tamo sljedeći tjedan braniti naslov dvoranske svjetske prvakinje koji je osvojila prije dvije godine u Valenciji.

U Banskoj Bystrici je, pak, preskočila 2.04 metra, nakon čega je letvicu ponovno postavila na visinu 2.09, što bi bio novi svjetski dvoranski rekord. Nije bila uspješna, ali pokušaji su joj dali dodatnu dozu samouvjerenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skok preko 2.09 se više ne čini tako nemogućim", prenose svjetski mediji Blankine izjave nakon natjecanja.

"Ove sam sezone tri puta pokušavala srušiti dvoranski svjetski rekord, a sada sam ga prvi put u karijeri napadala na dva natjecanja zaredom", dodala je Vlašić koja je prije deset dana i pred domaćim navijačima u Splitu nastojala preletjeti 2.09.

Opisala je potom i sva tri pokušaja u Banskoj Bystrici.

"U prvom sam pokušaju bila prebrza, u drugom sam ubrzala prekasno. U trećem sam konačno sve posložila, počela sam imati pravi osjećaj, šteta što to nije bio prvi pokušaj. Možda sam previše htjela svjetski rekord, zato sam prvi put u karijeri plakala jer ga nisam preskočila", priznala je Blanka koja je u karijeri na 87 natjecanja, u dvorani i na otvorenom, skakala iznad dva metra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara