Blanka sa 201 centimetrom slavila u Stockholmu

Blanka sa 201 centimetrom slavila u Stockholmu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

POBJEDNIČKA serija Blanke Vlašić u 2010. godini traje i dalje. Nakon slavlja na mitinzima u Trinecu i Arnstadtu, najbolja je hrvatska atletičarka pobijedila i na GE Galan mitingu u Stockholmu.

Splićanka je preskočila 2.01 metar, ostavivši još jednom svu konkurenciju daleko iza sebe.

Nijedna druga visašica u švedskoj prijestolnicu u srijedu nije letjela više od 1.92 m, a drugo je mjesto u takvoj situaciji pripalo domaćoj predstavnici Emmi Green. Treća je s jednakom preskočenom visinom bila Lavern Spencer sa Svete Lucije.

Blanki su za pobjedu bila dovoljna svega tri skoka. Bez problema je riješila 1.85, 1.92 i 1.95 m, a kad je ostala sama na zaletištu, letvicu je postavila na 2.01 metar. Tu je visinu preletjela iz drugog pokušaja, a nakon toga je krenula u napad na rekord mitinga (2.03) koji je u vlasništvu umirovljene domaće junakinje Kajse Bergqvist. Blanka je postavila letvicu centimetar više, ali nijedan od njezina tri pokušaja nije bio uspješan.

No, nakon 2.01 u Trinecu i hrvatskog rekorda (2.06) u Arnstadtu, hrvatska je atletičarka još jednom potvrdila da je i ove zime na iznimno visokoj razini. Računajući i lanjsku stadionsku sezonu, Blanka trenutno ima 11 pobjeda u nizu, a u Stockholmu je 85. put u karijeri završila natjecanje skokom iznad dva metra. Sljedeći izazov najbolju hrvatsku sportašicu očekuje 21. veljače na visaškom mitingu u Spaladium Areni, u njezinom rodnom Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo ovome kako etiopska dugoprugašica Meseret Defar nije uspjela nadmašiti vlastiti svjetski rekord na 5000 metara koji je postavila lani upravo u Stockholmu. Ove je godine ostvarila vrijeme 14:24.79, zaostavši za rekordom svega 42 stotinke.

Miting u Stockholmu, skok u vis:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.01

2. Emma Green (Šve) 1.92

3. Lavern Spencer (SL) 1.92

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara