Blanka samo 2 cm od 20 godina starog svjetskog rekorda

Blanka samo 2 cm od 20 godina starog svjetskog rekorda

NAŠA najbolja atletičarka Blanka Vlašić na Super Grand Prix mitingu u Stockholmu postavila je novi hrvatski rekord, ali i srušila rekord stadiona preskočivši 207 centimetara.

S 207 cm ona se približila na samo 2 cm zaostatka od 20 godina starog svjetskog rekorda koji je postavila Kostadinova. Upravo je Kostadinova godinu dana kasnije i posljednja preskočila 207 cm prije Blanke. Ovim rezultatom Vlašić se izjednačila na drugom mjestu svih vremena s Bugarkom Ljudmilom Andonovom.

Prije samo osam dana Blanka je preskočila 206 cm, a njen je otac u razgovoru za Index najavio kako to nije sve što ćemo od nje vidjeti.

Tako se i dogodilo. Blanka je večeras ponovo oborila hrvatski, ali i rekord stadiona koji je držala prošlogodišnja pobjednica i miljenica tamošnje publike Kajsa Bergqvist s preskočenih 202 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanka je iz prvog pokušaja preskočila 201 cm, zatim 203 iz drugog, a 207 cm preskočila je iz trećeg pokušaja. Pokušala je Blanka i do novog svjetskog rekorda (stari je 209 cm) postavivši letvicu na 210 cm, no nije uspjela.

Blankini rezultati odlična su najava za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Osaku koje se održava 31. kolovoza - kvalifikacije, a 2. rujna finale.

Druga je na mitingu bila  Anna Chicherova sa 1.98, a treća Bergqvist također sa 198 cm.

A.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara