Blanka Vlašić obranila zlato u Dohi: Sve skokove riješila otprve

Blanka Vlašić obranila zlato u Dohi: Sve skokove riješila otprve

Tekst: Index
Foto: AFP

BLANKA VLAŠIĆ obranila je zlato u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi. Medalje su osvojile i Howard i Beitia, koje su ispale na visini od 2 metra.

> Blanku nema tko poljuljati

> Nepobjediva Blanka: Iznenadila sam se koliko sam bila samouvjerena

Blanka Vlašić u finalu Dohe obranila je zlato s prošlog Svjetskog prvenstva u Valenciji 2008., gdje je preskočila 205 cm. Svoj najbolji rezultat u dvorani preskočila je u Arnstadtu, 206 cm. Pokušala je Blanka i u Dohi napasti 205 cm, ali sva je tri puta rušila letvicu.

Blanka je bila jedna od nepogrešivih koje su bez obaranja letvice došle do potrebne visine za finale, dok su ostale dvije bile Španjolka Ruth Beitia i Kazahstanka Marina Aitova.

Blanka sve riješila u prvom skoku, Beitia i Howard izdržale do 2 metra

Blanka je izašla na stazu i lako preskočila 187 i 191 centimetar, a propustila je visinu od 194, na kojoj su već ispale tri djevojke. Hrvatska visašica preskočila je iz prvog pokušaja 196 cm, a ispale su Šveđanka Emma Green i Kineskinja Zheng.

Novu visinu na 198 cm otvorila je Španjolka Ruth Beitia i preskočila iz prvog pokušaja iako se letvica zatresla. Školina je sva tri puta rušila letvicu. Blanka je preskočila još jednom u prvom skoku i vratila se na vodeće mjesto. Na 2 metra otišla je i Amerikanka Howard Love, ali ona i Beitia nisu uspjele iznenaditi na tolikoj visini. Blanka je uspjela obraniti zlato, a Howard se zadovoljila broncom. Beitia je osvojila srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska visašica krenula je na 205 centimetara u nadi da će popraviti rezultat u dvorani, ali sva je tri puta rušila letvicu unatoč velikoj podršci publike i drugih skakačica.

Blanka novu priliku za rekordni skok ima već 16. ožujka u Abu Dhabiju.

Dvoranski SP, Doha, skok u vis:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.00

2. Ruth Beitia (Špa) 1.98

3. Chaunte Howard Lowe (SAD) 1.98

...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara