Blanka Vlašić: Pripremam se za najgori mogući scenarij u Pekingu

NAŠA Blanka Vlašić uvijek je "gladna" uspjeha i kolajni, i to po mogućnosti najjačeg sjaja. U opsežnom intervjuu za Reuters naša visašica, vlasnica najvišeg preskoka sezone (203 cm) koji je odradila prošlog petka na mitingu u Dohi, progovorila je u nadolazećim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Blanka ponovo ne može pobjeći od uloge glavne favoritkinje.

"Uvijek želim skakati na što više mitinga i svaki put skočiti najbolje što mogu. To je do sada bila odlična formula i nemam je razloga mijenjati u godini kada su olimpijske igre", rekla je Blanka za Reuters.

Dok se mnogi renomirani atletičari i atletičarke mjesecima spremaju za Olimpijske igre, oprezno doziraju broj nastupa, i kvantitetu treninga, naša Blanka želi dominirati kroz čitavu sezonu kako bi osvojila što više mitinga na kojima nastupa, što potvrđuje činjenica da je ove sezone osvojila već 18 prvih mjesta.

'Svjesna sam da sam favorit na Igrama, ali sam isto tako svjesna kako se netko može pojaviti i pobijediti me. Očekujem da će i sve ostale visašice ići maksimalno i da bi moglo biti skokova iznad 2.05 metara", osvrnula se Blanka, te dodala kako se priprema za svjetski rekord:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremam se za najgori mogući scenarij - da mi je za zlato potrebno 2 metra i 10 centimetara. Moram tako razmišljati da mi se pristup "lako ću" ne obije o glavu".

Reuters navodi kako je Blanka Vlašić do sada već nastupila na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine, te prije četiri godine u Ateni.

'U Sydneyu sam imala 16 godina i bila sam suviše mlada, a u Ateni sam nažalost bila bolesna što me udaljilo od prave forme i dobrog rezultata", rekla je Splićanka.

Blanka je za Reuters rekla kako se nada dobroj formi i još boljem rezultatu u Pekingu na Olimpijskim igrama, te je za kraj nadodala kako je prepuna samopouzdanja.

R. J.
Foto: Index
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara