Blanka Vlašić zadržala tehniku skoka, treba poraditi na visini

NAKON što je završila s postoperativnim oporavkom, Blanka Vlašić nedavno je odradila prve skakačke treninge na kojima je sa zadovoljstvom ustanovila kako nakon duge pauze nije izgubila tehniku skoka. Međutim, Blanka kaže kako još treba poraditi na visini želi li se u što boljem izdanju vratiti na atletsku stazu.

Blanka je prije četiri mjeseca operirala štitnjaču, a liječnici su predvidjeli da bi nakon oporavka trebala uspješno nastaviti sportsku karijeru. 24sata pišu kako Blanka neće nastupiti na ovogodišnjem Hanžeku, a razlog odgode nastupa je njeno koljeno tj. stres rekacija patele.

"Nema smisla skakati ako neću postići solidan rezultat. Razlika između skoka na treningu i skoka na natjecanju je 10-ak cm tako da ću ubrzo znati na čemu sam." - objašnjava Blanka te dodaje kako ne očekuje puno od predstojećih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se pripremala koliko bi trebalo, no kad sam već tu gdje jesam, nema smisla propustiti prigodu." - objašnjava Blanka koju na bolest još podsjećaju samo dvije tablete koje mora popiti svako jutro.

Blanka Vlašić boluje od hipertireoze, odnosno poremećaja rada štitnjače koja luči višak hormona, a istu bolest imala je i Janica Kostelić, koja je također problem sa štitnjačom riješila operativnim zahvatom.

Janičin uspješan povratak na skijaške staze pokazatelj je da Blankina operacija neće imati većeg utjecaja na rezultate natjecanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara