Blanki Vlašić operirana štitnjača

NAŠA najbolja atletičarka i službeno najbolja sportašica Hrvatske u 2004. godini Blanka Vlašić operirala je danas štitnjaču u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica.

"Operaciju, koja je započela oko 9 sati, uspješno je obavio tim na čelu s docentom Vladom Bedekovićem, a operacija je prošla u najboljem redu", potvrdio je danas Hini Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Blanka se nakon dvosatne operacije probudila iz narkoze, a danas će još ostati u sobi za intezivnu njegu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam sa Blankom, koja je dobro podnijela operativni zahvat i sutra će vjerojatno biti premještena u svoju sobu", rekao je Joško Vlašić, napominjući da će Blanka u bolnici Sestara milosrdnica ostati najmanje do subote.

Blanka Vlašić boluje od hipertireoze, odnosno poremećaja rada štitnjače koja luči višak hormona, a istu bolest imala je i Janica Kostelić, koja je također problem sa štitnjačom riješila operativnim zahvatom.

Kako Blanka ima blaži oblik bolesti od Janice liječnici vjeruju da će i ona moći uspješno nastaviti sportsku karijeru, a po prvim prognozama s ozbiljnijim treninzima bi mogla započeti za dva mjeseca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara