Blatnjak: Nedostaje nam iskustva, ali zato imamo Ćiru!

U PONEDJELJAK navečer, točnije u 19.30, igrači Hajduka praćeni upravom kluba i s pedesetak navijača čarter letom su iz Splita krenuli put Mađarske, gdje ih u srijedu čeka najvažniji ispit ove sezone. Znaju Hajdukovci da im Debrecen može uništiti "zimski san", ali optimizma uoči utakmice nije nedostajalo. Optimističan je Ćiro, optimistični su igrači, a najoptimističniji svakako su navijači. Njihovim apetitima ovog puta neće biti lako udovoljiti. Slaže se s tim i Dragan Blatnjak, Ćirin napadač iz potaje.

Prošle je godine bio ključni igrač "Bilih" u utkamici protiv Shelbournea; na Poljudu je dao dva pogotka za rezultat od 3:2. No, to Hajduku nije bilo dovoljno da dočeka makar ranu zimu na europskim travnjacima. Zato će ovaj put ići malo pametnije.

"Znam kako smo se proveli prošle godine, već smo unaprijed upisali prolaz protiv Shelbournea. Zbog toga Debrecenu prilazimo s maksimalnim respektom, uvažavamo protivnika, ali naglašavam da ga se ne bojimo. Debrecen je puno jači i ozbiljniji protivnik, ali mi smo prošli europsku školu. Moramo krenuti smireno, poštivati raspored i ne dopustiti pogodak koji bi nas poremetio u planovima." - započeo je razgovor napadač Hajduka od kojeg se u ovoj utakmici puno očekuje.

Hoće li se Blatnjak znati nositi s tolikim teretom i pritiskom, ostaje nam tek vidjeti. Ali Ćiro ne dvoji; Blatnjaka u srijedu treba na desnom boku.

"Igrat ću sve što trener traži samo da prođemo Debrecen." - odgovorio je Blatnjak. Spreman i brz kao uvijek, trebao bi unijeti pomutnju u zadnju liniju Debrecena.

Ali Blatnjak ne može niti smije sam. Uostalom, kolegijalnost je vrlina koja ga oduvijek krasi.

"Moja forma nije najbolja, ali neću se brinuti ako u Debrecenu ne postignem pogodak. Neka zabije Bušić za konačnih 1:0." - skromno je kazao Blatnjak.

"Ako bih birao rezultat onda bih uzeo pobjedu 1:0. Postići pogodak, to je temeljni cilj. Rekao sam da nam fali iskustva na travnjaku, ali zato na klupi imamo Ćiru Blaževića koji sigurno zna kako se suprostaviti ambicioznoj momčadi ohrabrenoj odličnim igrama na vlastitom terenu" - dodao je. 

Osim u Mađarskoj, Blatnjak u milsima leti i prema dalekoj Rusiji, jer kako mediji danima tvrde, ovog tjedna na Poljud bi trebala stići i službena ponuda za napadača "Bilih".

"Ne opterećujem se nikakvim ponudama za odlazak. Za mene postoji samo Debrecen." -mirno je zaključio Blatnjak.

Ali nisu tako mirno zvučali igrači mađarskog prvaka, dok su u razgovoru s novinarima pričali o Hajduku i njegovim šansama.

"Ako bismo snagu Hajduka prosuđivali kroz susret s Osijekom, mislili bismo da u srijedu igramo protiv Barcelone. Ali, već je susret s Rijekom pokazao nedostatke u njihovog igri."

"Naš kapetan Tomas Sandor puno je bolji od Kranjčara. Sa 31 godinom je prošao niz europskih klubova, a kad Kranjčar dođe u njegove godine, vjerojatno će dosegnuti tu klasu." - hrabrio se Igor Bogdanović, ponajbolji napadač mađarskog prvaka.

"Kranjčar i Grgurović najbolji su igrači Hajduka. Za Kranjčara imamo rješenje, a ono se zove Ronald Habi" - hrabro je odgovorio Bogdanović novinaru Sportskih novosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara